Major problems with edge install - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-03-2012, 06:24 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Major problems with edge install

hey guys so last night i went to install my edge evolution into my 99.5 powerstroke and once i got it plugged in it told me "connecting to bridge please wait" waited about 25 minutes still nothing, so i unplugged it and it said something about a error and press any key to return to stock. Once i had it back to stock i noticed the "water in fuel light" was on and as soon as i put the truck in reverse it runs rough and if i put it in drive it runs REALLY ROUGH! and stalls. anyone heard of this before?

thanks matt
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-12-2012, 06:06 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well i like to go back and see if anyone posts got any answers and yours didn't and seems like you needed answers long ago. I don't know about all tuners but some flash there program and some just basically make the trucks sensors lie. i could be totally wrong but the purpose is to get your post bumped to the beginning to get some needed help. Like anything with computers is if you get just a partial install of something that normally means problems. If you bought the product new then call edge and see how they can help. Or you already fixed your issue days ago.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-12-2012, 06:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 3,132
Thanks: 1
Thanked 40 Times in 37 Posts
Feedback Score: 0 reviews
was it used on a different truck?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-12-2012, 06:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 823
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If you disconnect both batteries for half an hour, will that reset the computer back to factory? Or did the EDGE actually permanently alter the firmware?

I don't know anything about those type of programmers, just the TS chip ones.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors