Stacking chips and programmers - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 09-13-2007, 04:05 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
Stacking chips and programmers

I have a hypertech programmer set on the highest setting. I'm not impressed with it, no smoke, no roasting tires, nothing. Just better mileage and smoother shifts. I have a chip that was in my truck when I bought it. It adds more power than the hypertech. Can I stick the chip in the ecu with the hypertech program loaded?
Eric is offline  
post #2 of 15 Old 09-13-2007, 04:08 PM
Marine Raiders>Seals



 
najaf4life's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Solsberry, IN
Posts: 7,120
Thanks: 4
Thanked 66 Times in 49 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I say that you can... but can't tell you for sure how your truck will act.... I have a TS and Edge... and when I have tried to stack both of them on the highest settings my clutch started to slip sooo.... dont' know for sure how much more power it will get out of it like that... maybe someone will be able to come by soon to offer more insight on this..

RYAN
03 Excursion 6.0L

BPD,WPE & other odds and ends
najaf4life is offline  
post #3 of 15 Old 09-13-2007, 04:12 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
Just had my trans rebuilt and they said it should stand up to whatever I throw at it so I'm not worried about that. Some say you can stack and some say no. Just don't want to hurt the motor.
Eric is offline  
post #4 of 15 Old 09-13-2007, 04:13 PM
Compression Ignition Addict
 
rankroddin250's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: lewiston, Id.
Posts: 5,008
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
a module that fools your injector presure such as the edge Ez, or the edge juice, granatelli G, quadzila, and a few others out there can be stacked with chips and programers. but you cant stack a chip with a programer or a programer with a programer it just doesnt do any thing. one or the other will cance each other out and the two working against each other will actualy hurt your performance.



A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.
---------------------------------------------------
The People of a free country should not be scared of their government, the government should be scared of their people.


rankroddin250 is offline  
post #5 of 15 Old 09-13-2007, 04:14 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
But just to try it won't hurt anything?
Eric is offline  
post #6 of 15 Old 09-13-2007, 04:26 PM
Compression Ignition Addict
 
CUMMINS_KILLA99's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: tampa
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
YOU CAN TRY IT BUT IT REALLY NOT GOIN TO DO ANYTHING. IF YOU WANT POWER AND SMOKE GET A FLIP CHIP AND YOULL LOVE IT. THAT HYPERTECH IS GOOD IF YOUR AN OLD MAN BUT IT SOUNDS LIKE TO ME ME YOU WANT SOME SERIOUS POWER

99.5 F-250 4X4 LARIAT
35IN. BFG KM2s
2.5 IN. LEVELING KIT
AEM AIR INTAKE
TS CHIP (TUNED BY MATT @ GEARHEAD)
GARRETT 38R TURBO
6.0 INTERCOOLER
4IN. TURBO BACK EXHAUST
CSE FAB SINGLE BLACK 8IN. SLASH CUT STACK
CCV MOD
CSE PRE PUMP KIT
TRANNY COOLER WITH FAN
CSE FAB PORTED EXHAUST FLANGE
TIM MOYE TRANSMISSION
CUMMINS_KILLA99 is offline  
post #7 of 15 Old 09-13-2007, 04:58 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
What gets me is that my friend has an identical truck as mine, he had the hypertech on his and it would smoke like crazy. Mine just blows some thin whispy smoke and that's it. Also, I've had people tell me they put a hypertech or superchips programmer on their stock truck and they could mash it from a 30 roll and burn the tires off. I think they're full of it. My friend gave me the programmer. If I paid $350 for it, I'd be pretty disappointed.
Eric is offline  
post #8 of 15 Old 09-13-2007, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
do you have supporting mods like intake and exhaust... oh and what year is your truck... i run the edge Evo which is a programmer and i get crazy smoke out of it... also tried the granatelli fuego programmer and it gave me good smoke too.... what psi are you getting? you might have some other problem thats not related to the programmer....
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #9 of 15 Old 09-13-2007, 06:23 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
99 7.3. Tymar, stock exhaust, no cat no muffler. My truck has been well cared for, motor runs excellent. Had it scanned when the trans went out and all checked out well.
Eric is offline  
post #10 of 15 Old 09-13-2007, 06:30 PM Thread Starter
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
I get about 20 psi of boost. I've noticed with my chip at 70 mph i'd be running about 10 psi. With the hypertech, I only get 5 or 6 psi.
Eric is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome