AE - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 12-16-2010, 06:27 PM Thread Starter
Premium Member
 
Racmath's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bridgeport Ohio
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
AE

Just got AE with Ford bundle to help with 99.5 problems not getting alot of information when using . Does anyone used it with this year truck or did I just blow 370.00 for nothing.
Racmath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 12-16-2010, 06:45 PM
Let's go B's!!!!

 
Southpaw's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Remington, Va. U.S.A.
Posts: 6,017
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 5 reviews
What are you trying to do with it?

It will read all kinds of data and run tests.

There is also a sub-forum here for help and questions about AE and other diagnostics.

Chris

2002 Crew Cab Long Bed
4" BDS, 35x13.50 Cooper STT on 20x10 Black Rockstars, and other stuff.....310,000 miles and counting...
<><
2 Thessalonians 3 v.6-15

Southpaw is offline  
post #3 of 8 Old 12-17-2010, 05:29 AM Thread Starter
Premium Member
 
Racmath's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bridgeport Ohio
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well

Does not seem to give me anything except rpm, Was going to try on my town car and see what it says there. Also said smoething aboutOBD 2 not supported on my truck, But Thanks I will check out AE section thougth I had seen before but did not see it last nite
Racmath is offline  
post #4 of 8 Old 12-17-2010, 01:18 PM
Compression Ignition Addict
 
layson's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,490
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Thanks: 28
Thanked 40 Times in 38 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah you should be able to pull codes and monitor all sensors in the truck.

2001 - 14" OUO 525 - 38x15.5x20 Toyo & 20x12 Weld Cheyenne's. Hybrids, 38R, BTS, Spearco, Terminators..



Quote of the Day:
Quote:
Originally Posted by Mannysouza View Post
You will get some axle wrap with a heavy trailer, I can feel it when towing my gooseneck with some heavy equipment. My Deavers will wrap enough to make the tires rub the front of the rear fender well if I give it too much throttle on aceleration.
layson is offline  
post #5 of 8 Old 12-19-2010, 06:16 AM Thread Starter
Premium Member
 
Racmath's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bridgeport Ohio
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah I thougth so but it says chassis does not support OBDII Checking with AE tommorrow
Racmath is offline  
post #6 of 8 Old 12-20-2010, 12:25 PM
Compression Ignition Addict
 
layson's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,490
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Thanks: 28
Thanked 40 Times in 38 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You check all your fuses? There is one fuse that could be blown and you won't read anything. Also check the pins in the AE plug, I had one pin push back into the plug once, took me forever to figure it out.

2001 - 14" OUO 525 - 38x15.5x20 Toyo & 20x12 Weld Cheyenne's. Hybrids, 38R, BTS, Spearco, Terminators..



Quote of the Day:
Quote:
Originally Posted by Mannysouza View Post
You will get some axle wrap with a heavy trailer, I can feel it when towing my gooseneck with some heavy equipment. My Deavers will wrap enough to make the tires rub the front of the rear fender well if I give it too much throttle on aceleration.
layson is offline  
post #7 of 8 Old 12-20-2010, 12:47 PM
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
I have one for my same year truck, it does a lot.....like another post said, go to the AE section.......if u need any help, pm me, I've gathered some good info on testing

also, remember NOT to plug ur computer into the powerpoint on the dash while running the ae

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #8 of 8 Old 12-20-2010, 08:13 PM Thread Starter
Premium Member
 
Racmath's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bridgeport Ohio
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah read the part about not plugging laptop into truck, probably be hearing from me got a few things to double check. Thanks Again
Racmath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome