power loss - Ford Powerstroke Diesel Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 07-31-2010, 03:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
newlystroked's Avatar
Join Date: Oct 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
power loss

I just installed a hypertech programmer (it was free) on my 01 250. I installed the level 3 program and it runs real good until about 90 mph then it just falls on its face and quits pulling. The only other mods I have is 4in exhaust from transmission mount back with no muffler and modified the air intake. Is this normal or is there something else I can do to max out top speed. It did the same thing when it was on the stock setting. I understand I am not going to be able to do 200 mph but i would like to get into the 100's. Thanks for the help guys.
newlystroked is offline  
post #2 of 2 Old 08-09-2010, 06:04 AM
Hypertech's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 77
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
newlystroked, It sounds like your hitting the top end limiter.
Hypertech is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome