TW Chip - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-02-2009, 09:50 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Grande Prairie
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to dusted4eva
TW Chip

Hi all. I noticed sometimes when I towing my camper the check engine light comes on even in the stock position. The light will only go out on Heavy tow and extreme. Any Ideas.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-02-2009, 10:16 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Los Angeles California
Posts: 361
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Your going to need to scan for codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-02-2009, 10:22 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Castle Rock, Colorado
Posts: 1,538
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Is it up in the RPMs?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-02-2009, 10:23 AM
Viking Heavy Diesel

 

Join Date: Nov 2007
Location: 34'.6264 -98.4192
Posts: 20,704
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Ya check with a scanner because that does not sound normal at all
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-02-2009, 12:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Grande Prairie
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to dusted4eva
RPM's are normal around 1900 . I'm wondering if it is the overboost fooler I have on there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-02-2009, 12:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Location: cheyenne
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
if you have the fooler it should be doing its job. it sounds like to me it could possibly be the dreded 1211 code. icp above or below commanded range. basicly weak hpop or icp/ipr problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors