Intermittent charge light - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-27-2009, 12:02 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Intermittent charge light

I have a 99 F350 LB 4WD with 7.3 and Banks 6-gun Diesel tuner. In the last few months I have had an intermittent charge light. I tested both batteries according to tests in my Haynes manual, and both tested within range. Both batteries purchased about 1 1/2 yrs ago. Truck has 105K miles after 10 years, so I took alternator to Autozone, Pep Boys, and Napa, and all state they were unable to test it. I went ahead and bought a new alternator, fearing getting stranded out in the middle of nowhere. Truck has not exhibited any charging issues, but I erred on the side of caution. Installed the new alternator, and I'm still getting the intermittent charge light. It does it under load or no load situations, and it does seem to appear after its warmed up. Been working on vehicles my whole life, and this one is new to me. Grounds on the truck appear good, but I'm gonna sand all contacts again and smother in white grease. Any ideas or similar probs? Anyone?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-27-2009, 12:24 PM
Let's go B's!!!!

 

Join Date: Mar 2007
Location: Remington, Va. U.S.A.
Posts: 6,023
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
????

I would have said alternater for sure because I had the same problem, and that was the trick. I am not much help to you other than a :bump " to the top
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-27-2009, 12:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: harlingen tx
Posts: 1,139
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
we have the same problem with a 2000 f-350 at work but havent figured anything out with it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-27-2009, 03:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: texas/mississippi
Posts: 778
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
buy a dodge... lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-27-2009, 10:41 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I guess I'm not the only one, but that light is driving me nuts!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-28-2009, 06:03 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: harlingen tx
Posts: 1,139
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
we have tested the alternator and when the light comes on its not changing anything so maybe it could be something that needs to be reflashed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-24-2009, 06:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Kuna, Idaho
Posts: 319
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've been having the same issue for a while. Can't track it down. cleaned all connections and wires. when the light comes on i get a drop to about 12.3 for a while then it will go off and it goes back up to 13.8 - 14.1 maybe a tech has seen this issue before
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-24-2009, 12:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Edmond, OK
Posts: 279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same problem. I would really like to know if anyone else has had this problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-24-2009, 12:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Pasadena, TX
Posts: 6,512
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My light comes on as well and as a bonus it also throws sparks! I've heard that if you use anything other than the factory alt you will have issues.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:40 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors