Problem with A/C - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-19-2014, 04:58 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Edwardsville, IL
Posts: 140
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Problem with A/C

A/C will run fine for a while than blow warm. Compressor not running. Checked pressure levels and they were fine. Bypassed the low pressure switch with no change. Is there a relay for the compressor clutch? I looked thru the owners manual and did not see anything. Any ideas? I can turn the A/C off for a short amount of time and the compressor will run when I turn it back on.
Thanks
Dave
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-19-2014, 05:39 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Location: Island, KY
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The air gap on the clutch is to wide. Take the 8mm bolt out of the center and pull the outer part of and there should be shims behind it, remove the shims and reinstall and I bet it works. Had the same thing happen on my truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to kystanger For This Useful Post:
welove2drive (06-20-2014)
  #3  
Old 06-19-2014, 07:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 3,206
Thanks: 13
Thanked 80 Times in 76 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i second that.
the magnet can't keep the clutch fully engaged.
if you lessen the gap it should be able to keep the clutch engaged.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to blue99stroker For This Useful Post:
welove2drive (06-20-2014)
  #4  
Old 06-20-2014, 11:30 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Edwardsville, IL
Posts: 140
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Did some more checking. Took a test light with me so when it went out I could check to make sure there was power to the clutch. There was. Bumped the face of the clutch with tip of the test light a couple of times and the clutch engaged again. Looks like it is time for a clutch or remove the shims and live with it.
Thanks guys.
Dave
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors