Need some help. ICP? - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-05-2009, 09:30 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
FordCowboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Colorado
Posts: 613
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Need some help. ICP?

So my truck has a miss that causes it to cut out or sputter sometimes. My ICP was leaking oil, so I figured this might be it but either way I needed to change it. After it was changed, it didn't solve the problem, but now I have another weird issue. It acts like it has a 10k mod in it. Not all the time, as in it doesn't have a lope at idle, but when slowing down, coming to a stop it lopes. But when stopped and at idle the lope goes away. It also freewheels, where it doesn't make any noise when I let off the throttle, a lot more often, and it did this when I had the resistor in a while back. Anybody know what the heck is going on with it?

Early 99 Powerstroke
Crew Cab Short Bed Lariat 4x4
SCT Livewire w/ various custom tunes
AFE stage 2
Super 66 Turbo
4" straight pipe
Modded IDM
Automatic trans: PI Converter, tugger kit
Leveling Kit w/ 35's
FordCowboy is offline  
post #2 of 4 Old 01-06-2009, 01:05 PM
Premium Member
 
RadarRider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,589
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by FordCowboy View Post
So my truck has a miss that causes it to cut out or sputter sometimes. My ICP was leaking oil, so I figured this might be it but either way I needed to change it. After it was changed, it didn't solve the problem, but now I have another weird issue. It acts like it has a 10k mod in it. Not all the time, as in it doesn't have a lope at idle, but when slowing down, coming to a stop it lopes. But when stopped and at idle the lope goes away. It also freewheels, where it doesn't make any noise when I let off the throttle, a lot more often, and it did this when I had the resistor in a while back. Anybody know what the heck is going on with it?
Have you tried pulling codes? It's a place to start. I'm having an idling problem, slightly different from yours & just threw it on the Scanner to see what's going on & it turns out I need a #8 injector.

"HEAVY" 2001 F-250 XLT 4x4 EC SB:
TW 6pos chip, S&B CAI, Monster 4" exhaust w/ Power Elbow, Big Head WGA, Technicooler, ITP boost fooler, Gen 1 Wicked Wheel, Six-Gun Tuner, Optima Yellow Tops, AutoMeter(Boost, Trans, EGT), CCV mod, MTS TC, MTS valve body, Trans Tech performance rebuild kit, TransGo shift kit, Hornblasters 242 Shocker Train Horns.

RadarRider is offline  
post #3 of 4 Old 01-06-2009, 02:21 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
FordCowboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Colorado
Posts: 613
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I've pulled codes meaning as much as my livewire will do and that came up with nothing unusual. Today it started doing some more weird stuff like pretty much every time I shut it off, the next time trying to start, it would surge up and down and die, but then start right up again. It would also intermittently just have no power, I would have it floored and it wouldn't go, felt like it should be dumping smoke but no smoke. So I thought maybe the CPS I put in yesterday was bad so I put the old one back in. No change. So today I put my old ICP back in and these problems seemed to go away so far.

Early 99 Powerstroke
Crew Cab Short Bed Lariat 4x4
SCT Livewire w/ various custom tunes
AFE stage 2
Super 66 Turbo
4" straight pipe
Modded IDM
Automatic trans: PI Converter, tugger kit
Leveling Kit w/ 35's
FordCowboy is offline  
post #4 of 4 Old 01-06-2009, 02:28 PM
Lifetime Premium Member
 
jbeasts10's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,100
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
When did you change the fuel filter last? Kinda sounds like something might be clogged ,from the way I read the post.


2001 F250.Custom Tuned,Ball-Buster Turbo,5"Exhaust
ITP Reg.Return,TD Billet Converter,Built Tranny,Snow Meth/Water Stage 2..plus a few more things!!She will Hunt
jbeasts10 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome