Need help - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 12-16-2008, 07:46 PM Thread Starter
Member
 
007.3stroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bloomfield nm
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Question Need help

ok so i have a 2000 7.3 and it has the elctricshift 4x4 and its not working it seems like it has no power

007.3stroker is offline  
post #2 of 9 Old 12-16-2008, 07:49 PM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 007.3stroker View Post
ok so i have a 2000 7.3 and it has the elctricshift 4x4 and its not working it seems like it has no power
you check the fuse?

also when you switch it does the light on the dash go to 4wd?

can you hear/feel the motor engage it into 4wd?
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #3 of 9 Old 12-16-2008, 07:58 PM Thread Starter
Member
 
007.3stroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bloomfield nm
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no nothing is working i even took a test light to see if it had power and it dosent the only wier that has power is the switch light

007.3stroker is offline  
post #4 of 9 Old 12-16-2008, 08:00 PM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 007.3stroker View Post
no nothing is working i even took a test light to see if it had power and it dosent the only wier that has power is the switch light
so their is no power going to the electronic actuator?

have you checked your fuses?

-Raul
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #5 of 9 Old 12-16-2008, 08:01 PM Thread Starter
Member
 
007.3stroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bloomfield nm
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ya i did and non of them where blown

007.3stroker is offline  
post #6 of 9 Old 12-16-2008, 08:03 PM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 007.3stroker View Post
ya i did and non of them where blown
what about checking that the electronic actuator is getting power?

could be a cut wire somewhere.... but if its getting power its a bad actuator
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #7 of 9 Old 12-16-2008, 08:06 PM Thread Starter
Member
 
007.3stroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bloomfield nm
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i checked the wiers that go to the transfercase and they had no power ether


Last edited by 007.3stroker; 12-16-2008 at 08:09 PM.
007.3stroker is offline  
post #8 of 9 Old 12-16-2008, 08:10 PM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 007.3stroker View Post
i checked the wiers that go to the transfercase and they had no power ether
then you got something wrong in the electrical system that your not getting power to the motor.... start tracing the wires... prob cut somewhere
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #9 of 9 Old 12-16-2008, 08:14 PM Thread Starter
Member
 
007.3stroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bloomfield nm
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ok thank you i have had the tranny replaced two times so i dont know if mabey they left a groung wier off or something ands where to look for onr

007.3stroker is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome