bad icp sensor? - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 07-06-2008, 08:05 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
CUMMINS_KILLA99's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: tampa
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
bad icp sensor?

well i think my icp sensor took a crap finally i priced one out at the local ford dealer it was 144 dollars and thats with a slight discount i want to make sure its the icp sensor that makes my truck run like crap before i drop that kind of money. first off i didnt have any problem with until i installed a 10k a while back the truck ran fine with it in but when i took it out thats when the problems started. the truck idles iradiclley and some times when im drive down the road the truck will stall out but when you go to start it it cranks right back up like nothin is wrong. i have no check engine lights the only time it comes on is if i really get on it i have a boost regulator that is properly adjusted so its not from over boosting. so i just unplugged the sensor for now to get by now i have a constant check engine light and my truck lacks some seriuos power can anybody help me i dont want to waste money if i dont have to thanks

99.5 F-250 4X4 LARIAT
35IN. BFG KM2s
2.5 IN. LEVELING KIT
AEM AIR INTAKE
TS CHIP (TUNED BY MATT @ GEARHEAD)
GARRETT 38R TURBO
6.0 INTERCOOLER
4IN. TURBO BACK EXHAUST
CSE FAB SINGLE BLACK 8IN. SLASH CUT STACK
CCV MOD
CSE PRE PUMP KIT
TRANNY COOLER WITH FAN
CSE FAB PORTED EXHAUST FLANGE
TIM MOYE TRANSMISSION
CUMMINS_KILLA99 is offline  
post #2 of 7 Old 07-06-2008, 08:31 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
when the 10k mod was installed the wires probabally opend the terminal end up causing a partially open circuit.

early 99 prod. date 3/98
F-250 4x2 crewcab
tymar intake
KCM SS HPX crossover
Dieselsite 203* thermostat
5" magnaflow full exhaust
bryan.d is offline  
post #3 of 7 Old 07-06-2008, 08:34 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
CUMMINS_KILLA99's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: tampa
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i was kind of thinking that because the plug did feel kind of loose but i was also thinking that if the plug was loose and not making contact wouldnt it run the same as if it was unplugged just asking i dont know im willing to try anything to save a 144 bucks

99.5 F-250 4X4 LARIAT
35IN. BFG KM2s
2.5 IN. LEVELING KIT
AEM AIR INTAKE
TS CHIP (TUNED BY MATT @ GEARHEAD)
GARRETT 38R TURBO
6.0 INTERCOOLER
4IN. TURBO BACK EXHAUST
CSE FAB SINGLE BLACK 8IN. SLASH CUT STACK
CCV MOD
CSE PRE PUMP KIT
TRANNY COOLER WITH FAN
CSE FAB PORTED EXHAUST FLANGE
TIM MOYE TRANSMISSION
CUMMINS_KILLA99 is offline  
post #4 of 7 Old 07-06-2008, 08:45 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
try to bend terminals back in place with a pick or something similar. be careful they are delicate but will bend

early 99 prod. date 3/98
F-250 4x2 crewcab
tymar intake
KCM SS HPX crossover
Dieselsite 203* thermostat
5" magnaflow full exhaust
bryan.d is offline  
post #5 of 7 Old 07-06-2008, 08:51 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
CUMMINS_KILLA99's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: tampa
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i just messed with it a little and plugged the sensor back in the check engine light is gone im gunna take it for a test drive and see what happens. before when i plugged it back in would run fine for about 5-10 minutes then stall out thanks for the help i tell you what happens

99.5 F-250 4X4 LARIAT
35IN. BFG KM2s
2.5 IN. LEVELING KIT
AEM AIR INTAKE
TS CHIP (TUNED BY MATT @ GEARHEAD)
GARRETT 38R TURBO
6.0 INTERCOOLER
4IN. TURBO BACK EXHAUST
CSE FAB SINGLE BLACK 8IN. SLASH CUT STACK
CCV MOD
CSE PRE PUMP KIT
TRANNY COOLER WITH FAN
CSE FAB PORTED EXHAUST FLANGE
TIM MOYE TRANSMISSION
CUMMINS_KILLA99 is offline  
post #6 of 7 Old 07-06-2008, 06:35 PM
Banned
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton,MA
Posts: 792
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to blizzardwarrior7
Why dont you just put the 10k mod back in ?
blizzardwarrior7 is offline  
post #7 of 7 Old 07-07-2008, 02:19 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
CUMMINS_KILLA99's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: tampa
Posts: 674
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
drove the truck all day today it seems to run fine now i just messed with the plug a little and tightened it upi didnt really care for the 10k idles like crap

99.5 F-250 4X4 LARIAT
35IN. BFG KM2s
2.5 IN. LEVELING KIT
AEM AIR INTAKE
TS CHIP (TUNED BY MATT @ GEARHEAD)
GARRETT 38R TURBO
6.0 INTERCOOLER
4IN. TURBO BACK EXHAUST
CSE FAB SINGLE BLACK 8IN. SLASH CUT STACK
CCV MOD
CSE PRE PUMP KIT
TRANNY COOLER WITH FAN
CSE FAB PORTED EXHAUST FLANGE
TIM MOYE TRANSMISSION
CUMMINS_KILLA99 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome