OBDII port not working. Need help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-06-2013, 06:46 PM Thread Starter
Member
 
HunterER7's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: South Jersey
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
OBDII port not working. Need help!

We'll I've got an 02 7.3 crew. The obd2 port doesn't read at all. Can anyone give me some suggestions or know what to do about this?

Thanks, Earl.
HunterER7 is offline  
post #2 of 4 Old 10-06-2013, 07:46 PM
WNY Biodiesel Co-op
 
greasyF250's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Orchard Park New York
Posts: 898
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check the fuse .Its the same fuse as the cig lighter

2000 F250 King Ranch Crew Cab 7.3L LB 4X4 100% home brewed Biodiesel
ZF6 6SPD trans
Zoo Dad Mod
DP F5 Tuner
Wicked Wheel
AFE Intake
4" straight exhaust with 5" tip
Isspro 3 Gauge Pod
285/75/16 Cooper ATP on factory 16's
Banks Big Head
298K
greasyF250 is offline  
post #3 of 4 Old 10-07-2013, 03:39 PM
Compression Ignition Addict
 
blue99stroker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 4,886
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Thanks: 18
Thanked 204 Times in 195 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yep, time to start checking fuses.

99.5 f250 7.3 4x4 257k
PHP Phoenix, S&B CAI, 4" TBE, Hpx, Stancor, RR Billet Wheel, AIH Delete, Autometer Gauges, Leveling kit, Transgo kit, Warn Hubs, Int'l Up-Pipes, RR IC Boots, Non-Ebpv Pedestal, High Flow Outlet, RR OCR, 08 Tow Mirrors.

Dad-2000 7.3 108k miles, Autometer Gauges, Superchips 1705, AIH Delete, 6637, 4" TBE, BD Billet Wheel, TruCool Max
blue99stroker is offline  
post #4 of 4 Old 10-07-2013, 03:50 PM Thread Starter
Member
 
HunterER7's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: South Jersey
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Yeah I figured it out this morning. There was no fuse at all for the obd2. Works now. I've got two codes thrown. P1280 & P1247
HunterER7 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome