Installed WW2 and need feedback - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2013, 04:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Evansville, IN
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Installed WW2 and need feedback

So finally had the wicked wheel 2 installed and took turbo out and put all new o-rings. No play in ball bearing. Everything looks good. Put it back together and installed new Riffraff intercooler boots while I'm at it. Well been driving for almost a week. Well I fill up the tank and it been 5 days and I'm almost half tank. I swear I don't drive hard or anything. I drive 50 miles to work and highway speed. What would cause bad fuel mileage? I checked for fuel leak and everything looks dry. Also my egt is really high! Before it was way lower before install ww2. It like 500-1,000 degree more after ww2 installed. Anybody got idea why?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-31-2013, 11:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Corvallis, OR
Posts: 3,073
Thanks: 7
Thanked 17 Times in 16 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You have either a boost leak (leaking boot, missing the big o'ring on the turbo). Or an up-pipe leak, maybe you didn't get the back of the turbo in correctly on the up-pipes.

Did you get the little exhaust back pressure valve hooked on the turbo. It comes out of the turbo pedestal and hooks on the bottom of the exhaust housing.

Check all these out, if you still have the issue I would call up Clay at Riffraff.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-01-2013, 02:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 2,954
Thanks: 13
Thanked 63 Times in 59 Posts
Feedback Score: 0 reviews
layson pretty much covered everything.
i personally almost forgot to hook the stupid actuator back up lol so its possible.
you definately have a leak somewhere.

whats your boost numbers at WOT?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-03-2013, 12:47 AM
Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Shingle Springs,CA
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I put a ww2 from riffraff in my 02 and I already had the new boots on before the install... I noticed a little bit higher of EGT but only 200 higher? Compressor surge is gone after install... I'd check the stuff they said tho and maybe just give everything a once over and tighten again



Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-03-2013, 08:04 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Evansville, IN
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok thank you for all the replies. Actually I didn't install thw wheel. I had flexplate went out and got it tow in the doesel shop and also had them install the wheel at the same time and new o-rings. I put new boots on and the boost psi at WOT not a whole lot. I haven't really putting that hard while WOT. I would say 25psi maybe. Anybody got picture how their tubes connect to the turbo to read the boost? My lines for the boost gauge goes to the hose that go to MAP. Didn't know if that's right way?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors