evolution - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 03-03-2008, 10:47 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
evolution

I have a 01 7.3 put the new evolution on it and drove it for about 6 mounths and loved it. One day i pulled it into my garage to change the oil and put running boards on it, the next day it would not start ithad dead batt so i changed the batt. still would not start. Come to find out it blanked my PCM. Edge payed for everything tow,parts, labor and send me a new programmer. Just wondering if any one ever heard of this happening and should i sell this thing or put it back in my truck:
gcfd858 is offline  
post #2 of 9 Old 03-03-2008, 10:49 AM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by gcfd858 View Post
I have a 01 7.3 put the new evolution on it and drove it for about 6 mounths and loved it. One day i pulled it into my garage to change the oil and put running boards on it, the next day it would not start ithad dead batt so i changed the batt. still would not start. Come to find out it blanked my PCM. Edge payed for everything tow,parts, labor and send me a new programmer. Just wondering if any one ever heard of this happening and should i sell this thing or put it back in my truck:
I ran the evo on my truck for over a year with no problems
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #3 of 9 Old 03-03-2008, 11:50 AM
International Threat
 
Marty's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,088
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Sometimes things like that occur. I had a friend that burnt his pcm with a faulty TS chip wire.

Glad EDGE took care of you!

2001 F250
11.62 @ 115.79
Owner of Marty's Diesel
Elkton, Maryland
Marty is offline  
post #4 of 9 Old 03-03-2008, 11:56 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2008
Location: cedaredge colorado
Posts: 659
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i had an evo that blew my pcm the first time i hooked it up but like you said they paid for everything
badazzstroker is offline  
post #5 of 9 Old 03-03-2008, 07:52 PM
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My edge evo use to get my trans hot not locking the tc
fayette is offline  
post #6 of 9 Old 03-03-2008, 08:40 PM
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Fayette,
Do you still have the Evo? If not, what did you get, did temps come down? I'm looking at the DP-Tuner. I have the Evo and running 175* no load- 75* outside.
raycub is offline  
post #7 of 9 Old 03-04-2008, 12:58 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yes I still have but it is not on my truck . Hottest i ever recall my tranny temp getting was 195 that was pulling a 31 ft camper .And it was about 90 degress out side
gcfd858 is offline  
post #8 of 9 Old 03-04-2008, 01:39 PM
Northwest Stroker
 
BigRed02's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Yakima, WA
Posts: 212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have had the same issue. Luckly I still fell under Ford's warranty. The service guy at Ford kinda gave me a hard time with it but, I thought it was the Cam sensor; showed same symptoms. But the service guy said it was the PCM. He swapped it out and said he would just write down faulty PCM when he sent it to Ford. Oh, and they also changed out my Cam sensor. So I guess I'll never know. He tried telling me it was the Evolution that did it. Edge said they would refund any money I had spent. Anyway long story short I did put the thing back in and had no problems so far. The actual Powerstroke tech said he wouldn't worry about it and left it at that. Its been over a year now.



2003 6.0L Ex Limited
Dieselsite Coolant Filter
Fully Bulletproofed

2002 7.3L F-250 4x4
AFE Stage 1
4" Turbo back Diamond Eye
Zoodad
Foil Delete
Auto Meter "Carbon Fiber" Gauges

2003 Suzuki M109R
Stock...for now
BigRed02 is offline  
post #9 of 9 Old 03-04-2008, 02:11 PM
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I just sold it I could get my temps around 220 when pulling my 5th wheel up the canyon and in the summer my truck would run 180 I just ordered the dp tuner lot of guys say that is the chip for the 7.3
fayette is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome