Truck wont start after I took the chip out - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-24-2008, 02:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck wont start after I took the chip out

Well I had the TS chip installed on my truck and it wouldn't blow any smoke so I had it taken out to send it back...and now my truck will not start...my first thought was a fried computer but I can cross the solenoid and it'll start up and run fine...all the lights work and everything when I turn the key and the glowplugs cycle but when I turn it to start nothing at all happens...I tried it back with the chip reinstalled in it too and that didn't work...and I didn't have any theft no start tune on the chip either...I also bought a new clutch safety start switch and that didn't work either...any ideas on what might be wrong?...thanks for the help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-24-2008, 03:02 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,338
Thanks: 38
Thanked 45 Times in 45 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
does the starter relay click at all or anything when you turn the key all the way ahead
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-24-2008, 03:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
does the starter relay click at all or anything when you turn the key all the way ahead
I didn't hear any kind of click when I turn the key all the way...but the starter is working fine when I just put a screwdriver across the terminals on the solenoid
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-24-2008, 03:24 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,338
Thanks: 38
Thanked 45 Times in 45 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
my guess is the ignition switch went bad if it starts and runs when you jump the solenoid
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-24-2008, 03:25 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Use a test light to see if the relay is getting power when you turn the key. Put one end on the negative battery post. Unplug the small wire going to the relay and put the other end of the test light in it's socket . If it lights up you have a bad relay.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-25-2008, 07:08 AM
Member
 

Join Date: May 2007
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you disconnect the negative on both batteries when you changed the chip. If so, did you reconnect both.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-25-2008, 08:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I fixed it today...the new clutch safety switch came loose after I installed it and pushed the clutch in...I messed with it a little more and now it is starting just fine, but thanks for the suggestions...I appreciate it...hopefully i'll have my chip back soon...I sent it back to get it reburned today
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors