help. Battery light!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 01-17-2008, 08:51 PM Thread Starter
Emergency Services
 
cchase's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
help. Battery light!!!!

I had just replaced my alt. due to the battery light flashing, but going away when accelerating, but now the light has came back and is on all the time. the batterys are charged and putting out the correct volts, and it has a new alternator? what can it be????// Thanks!



On vacation from a truck for a year or...
Looking at 6.4s Moving in a few months then hopefully buying my dream truck!!!

Driving an Audi till then...
but at work I drive
16 E-450s 7.3 powerstroke Ambulances
7 Duramaxes
1 GMC Kodiak Ambulance

NO CUMMINS.....
cchase is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 01-17-2008, 09:31 PM
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Same problem here.... Got a new alt., the old one was off and on, either 12 or 14 volts.... then I put new batteries in for the winter..... I havent charged them on a charger yet tho.... Bump for ya.
Dsmall0491 is offline  
post #3 of 9 Old 01-17-2008, 11:02 PM
Shaking the Bush Boss
 
CHUCK's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If our alts are the same, check the pigtail connection beside the main connector. Mine was working loose, and I wound up putting a new female connector in it.

Chuck
CHUCK is offline  
post #4 of 9 Old 01-17-2008, 11:32 PM
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
ya check your connections... my mom's 01 had some major sensor problems with the air bag light... might be a sensor issue??? maybe, not sure but definitely worth looking into

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
97bluestroker is offline  
post #5 of 9 Old 01-18-2008, 04:53 AM
Powerstroke Junkie


 
NCHornet's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 50 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you buy one of the Lifetime warranty crap alternators from AZ, Advance or one of the larger stores? If so I bet the alt is bad. I had had to replace 3 before getting a good one. They use the cheapest parts they can in the rebuild. Their starters are even worse. Now I only deal with DB electrical and I know I have a good unit. Check the voltage that the alt is putting out, should be around 14 volts. Could also be a loose or burnt harness so troubleshoot it.
Good Luck

NCH
Proud Father of USAF Airman


2000 F350 DRW,CC,LB, 4X4, Western Hauler Pkg.
Ford AIS/ BTM, FTVB
My CCV MOD, Coolant filter
06 Grill, 05 lights,6.0 trans cooler
Cyro/Hawks, JVC Touchscreen HU, JL C5's, Infinity 800watt amp,
DP tunes, 60 tow/80 e/120 race, on a SCT2 tuner
P3 controller, Brite Box Turbo Lifesaver
KMC Wheels x 4

http://s132.photobucket.com/user/NCH...=recent&page=1

Friends Don't Let Friends Drive Trucks With Generic Tunes
NCHornet is offline  
post #6 of 9 Old 01-18-2008, 05:29 AM
KVFD
 
redstroker_2002's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kearney, Nebraska
Posts: 4,061
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to redstroker_2002
i never have heard of this before. well i cant help ya so heres a

-Josh

2008 2500 LMM- Deleted, Blocked, Fueled, & Tuned by:
redstroker_2002 is offline  
post #7 of 9 Old 01-18-2008, 08:59 AM Thread Starter
Emergency Services
 
cchase's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
thanks guys. it is one of those crap advanced ones. I am going to check the out puts on it today when i get to the shop, the light also has been off all day? werid... i once had to replace my hubs 3 times because of deffective crap from adavanced.. oh yeah i have airbag issues too, but the light burnt out so it just beeps everynow and then like the seat belt.



On vacation from a truck for a year or...
Looking at 6.4s Moving in a few months then hopefully buying my dream truck!!!

Driving an Audi till then...
but at work I drive
16 E-450s 7.3 powerstroke Ambulances
7 Duramaxes
1 GMC Kodiak Ambulance

NO CUMMINS.....
cchase is offline  
post #8 of 9 Old 01-18-2008, 09:04 AM
Compression Ignition Addict
 
6.0 paul's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rhinelander,WI
Posts: 273
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have gone through 3alts under warranty on my 2006. I hope this one works.
6.0 paul is offline  
post #9 of 9 Old 01-18-2008, 09:13 AM
Premium Member
 
Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: florida
Posts: 1,893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you have the batts. load tested? if they are not able to hold a charge youll run into that problem, even with a new alt.

brian

05 f350 crew, longbed, 4x4, 68k, lariat


Brian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome