Help! 99 f350 won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-10-2013, 01:58 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tyler
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help! 99 f350 won't start

E99 started and ran good after hutch and harpoon mod. Idled in driveway for over 30 minutes then went on a drive about 12 miles in it starts acting like it running out of fuel. Running rough and missing, so filled up with fuel while idling , made it another mile before it dies completely. Had towed to house, checked fuel bowl and wasn't getting fuel even though fuel pump was running so installed new fuel pump, replaced all fuel lines and added a prep ump filter. Primed system, started and idled rough but was getting better then got worse and died. Checked fuel bowl again, it was full so drained and cycled key, fuel bowl filled up but was kinda foamy. Reinstalled filter and it started and ran but then died again. Seemed like if you cycle the fuel pump a few times it will start and run for about 3-4 minutes then gets rough and dies. I'm ata a lose here as this is my daily driver and has run perfect till the hutch/harpoon mod. If anyone could help,and point me in the right direction it would be greatly appreciated.
Just checked no trouble codes, and if I remove and reinstall fuel filter it starts and runs but runs rough and dies. Seems like I'm catching air somewhere, my new prepump fuel filter is clear and fuel is getting there clear. Also on a side note when I removed my fuel bowl cap it had a lot of pressure on it, this has never happened when I changed fuel filter previously.

Last edited by russtwentyfour; 03-10-2013 at 02:42 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-10-2013, 05:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tyler
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fixed it, new prepump filter was sucking air, bypassed and runs like a champ. Now to fix or find a prepump filter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-10-2013, 07:54 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: Billings, MT
Posts: 465
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
^Well, good thing you've got it nailed down - and thanks for posting the solution too!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors