2002 Starting Issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 03-09-2013, 02:23 PM Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Location: Ludlow Falls, OH
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2002 Starting Issue

This is not really a cold starting issue as much as it is a "if it sits" starting issue. If my 02 7.3 sits for more then 4 days you have to plug it in to get it started. If it sets less than 3 or 4 days it starts pritty easy. I have started it in 1 to 2 days in 10degrees with no issues and not plugged in but after it seting a week it will not start at 45degrees unless plugged in. I ran the battery dead trying. If plugged in it fires right up. I thought glow plugs but why does it start in 10degrees after setting 2 days without being plugged in. So I thought HPOP but why would plugging it in matter? Not sure. Any ideas? Not sure how it does at 70 degrees after a week of sitting it has not been that warm.

99 F350 4x4 7.3 6 speed w/480K
02 F250 4x4 7.3 Auto w/490K
00 Excursion 4x4 V10 w/140K
F350none is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome