need instructions chip install - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-04-2008, 11:03 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2007
Location: Warren, IN
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
need instructions chip install

where is a sticky on chip install
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-04-2008, 11:04 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,361
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
here you go bud.... let me know if you have any questions: Diesel Movies - I install a DPTuner F5 chip in my buddies truck. Positions were Stock hi idle 60tow 80econo 120 race 140smoke.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-04-2008, 12:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 304
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Smile good job on the video

very nice. great job that helps us newbies a lot.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-04-2008, 02:17 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2007
Location: Warren, IN
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well I got my TW chip in and having some problems. It is a 6 pos:

1. Stock
2. Economy
3. Daily
4. Tow
5. Extreme
6. Smoke

I can start the truck in any Position but if I switch on the fly from pos 2 to pos1 the engine dies. Also if I switch from pos 5 to 6 it dies. I called Tony and he told me to 1. See if the terminals on the computer where clean and 2. Make sure the chip wasnt in there crooked. Niether of those seem to be an issue.

Please help
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-04-2008, 02:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2006
Location: Scituate, Massachusetts
Posts: 1,395
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
if those terminals arent cleaned perfectly... it will cause all kinds of issues for the chip and your truck. make sure they are absolutely clean as can be and if the truck still does it, maybe its a chip/tuning issue. good luck man.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-04-2008, 02:24 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2007
Location: Warren, IN
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well I when i took it off to inspect it I used some emry cloth on it again just to make sure the silicon was off but I cant rub it any more cuz the copper is starting to show on the edges of the terminals
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-04-2008, 03:44 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,361
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
mine had those issues when i didnt clean the terminals good enough... but after i cleaned it again it has worked flawlessly
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-04-2008, 03:57 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2007
Location: Warren, IN
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Raul,

Did you scuff of the silver and expose te copper ? If so/not how much?

I'm like a kid at X-mas with a toy and no batteries
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-04-2008, 04:00 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,361
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by a1l71700 View Post
Raul,

Did you scuff of the silver and expose te copper ? If so/not how much?

I'm like a kid at X-mas with a toy and no batteries
def not down to the copper... but you can see the silver change color a lil but not enough to see the copper.... make sure its on their tight and that all the contacts are hitting the right location. if all else fails you can send it back and im 100% sure Tony is gonna make it right..... he wont stop until your satisfied

-Raul
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-04-2008, 04:03 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2007
Location: Warren, IN
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im at the point where you can just start to see the copper color showing through the edges. The silver is still on there and im afraid do scuff anymore...is there a contact cleaner that could be used?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors