HID question? - Ford Powerstroke Diesel Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 Old 01-06-2013, 06:21 PM Thread Starter
Member
 
0273JR's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Greeley
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
HID question?

Hey guys need some help! I just finished retro fitting projector lens in my lights along with digital 55w hi/low beam hid lights. I know alot of people have asked about the ABS light coming on but cant remember why or the fix for it? Also my overdrive light on my shifter is flashing anyone else have this problem or a fix? Thanks

Sent from my T-Mobile G2 using AutoGuide.com App
0273JR is offline  
post #2 of 14 Old 01-06-2013, 07:32 PM Thread Starter
Member
 
0273JR's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Greeley
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I failed to mention I also installed LED third brake light and tails. Not sure if that has anything to do with it but just trying to throw everything I just did before having this problem!
0273JR is offline  
post #3 of 14 Old 01-06-2013, 07:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I've never had any issues with HIDs throwing a cluster light of any kind on any of my trucks. I do know LEDs sometimes need a resistor of some sort. Usually the lights blink too fast without one installed. Not sure if that's your case though.
Smitty44 is offline  
post #4 of 14 Old 01-06-2013, 07:57 PM
Compression Ignition Addict
 
RAMKILLER97's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Hull, MA
Posts: 298
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The HID ballasts will emit an impulse and will interfere with electronics on our trucks. Apparently more people experience this type of problem when they have it paired with a dp tuner. Best fix people have found is using ferrite beads on the tuner wiring to protect it from the interference.

2003 Excursion Eddie Bauer 7.3
6 Inch ProComp Lift, 315/75/16 BFGoodrich All Terrain Tires, BTS Transmission, 175/100 P.I.S. Injectors, PMF Traction Bars, Garrett 38r, International Up Pipes, Dyno Proven Tunes, 6.0 Transmission Cooler, CCV mod, MBRP 4" Turbo-Back Exhaust, RiffRaff Over Boost Code Regulator, Moto Metal MO951 Black Rims, Dual Sky Jacker Steering Stabilizers, GlowShift Gauges, Mile Marker 449SS Lockout Hubs, 6637 Intake.

Putting this old PMR truck to the test....
RAMKILLER97 is offline  
post #5 of 14 Old 01-06-2013, 08:04 PM Thread Starter
Member
 
0273JR's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Greeley
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Smitty,
Ya my turn signals are working fine I did the whole taillight swap not just the bulbs so sure they have the resistors built in. I think tomarrow I am going to put my factory taillights and third brake light back on and see if that stops my O/D light from flashing try to narrow down the cause!

Sent from my T-Mobile G2 using AutoGuide.com App
0273JR is offline  
post #6 of 14 Old 01-06-2013, 08:08 PM Thread Starter
Member
 
0273JR's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Greeley
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by RAMKILLER97 View Post
The HID ballasts will emit an impulse and will interfere with electronics on our trucks. Apparently more people experience this type of problem when they have it paired with a dp tuner. Best fix people have found is using ferrite beads on the tuner wiring to protect it from the interference.
I had 35W HID kit on my truck before I swapped out to the 55W kit and never had this problem? And I am tuned with SCT 9600 livewire?

Sent from my T-Mobile G2 using AutoGuide.com App
0273JR is offline  
post #7 of 14 Old 01-06-2013, 08:12 PM
Compression Ignition Addict
 
RAMKILLER97's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Hull, MA
Posts: 298
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yea, seems to be one of those random quirky problems with our trucks. Effects some people but does nothing to others. If your truck was fine before i would do what you are going to try and unplug the 3rd brake light to see if that is doing it. But the ballast issue isnt just for dp tuners, it apparently happens with others just not as much. I just ordered HIDs so I hope I dont get this issue with my ts...

2003 Excursion Eddie Bauer 7.3
6 Inch ProComp Lift, 315/75/16 BFGoodrich All Terrain Tires, BTS Transmission, 175/100 P.I.S. Injectors, PMF Traction Bars, Garrett 38r, International Up Pipes, Dyno Proven Tunes, 6.0 Transmission Cooler, CCV mod, MBRP 4" Turbo-Back Exhaust, RiffRaff Over Boost Code Regulator, Moto Metal MO951 Black Rims, Dual Sky Jacker Steering Stabilizers, GlowShift Gauges, Mile Marker 449SS Lockout Hubs, 6637 Intake.

Putting this old PMR truck to the test....
RAMKILLER97 is offline  
post #8 of 14 Old 01-06-2013, 08:19 PM
Winning DUHHH


 
Young-SC-Owner's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sunrise Beach, MO
Posts: 2,389
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ddm tuning HID's in mine, and recon 3rd tail light.....6 position tw chip....never had an issue!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App

99.5 F-350 SRW Short Bed, Ex Cab.
6637
Wicked Wheel'd,
Southbend
Autometer - Boost, Pyro
TW 6 Pos Chip
Water/Meth Inj
Diamond Eye 4" TB

7 year Veteran with SBFD
Airframe and Powerplant Mechanic
Head Marine Technician

Dont Tread on Me
Young-SC-Owner is offline  
post #9 of 14 Old 01-07-2013, 07:21 AM
Serving Our Country!
 
merc123's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 460
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have had something similiar. I had the ABS light and no speedometer.

I have the BFxenon kit. My problem was the ground on the driver's side I used on the HIDs came loose and caused all sorts of issue. There was already a ground there for something in the truck. Maybe double check your grounds?



[Click HERE!]


'00 F350
Mods: Nitto Trail Grapplers, Diamo 17 Karat wheels, Red-head Steering box, Autometer gauges, Tru-Cool #4739 trans cooler, BFxenon HID lights
'03 Mustang GT
Mods: A bunch. --> Clicky <--

merc123 is offline  
post #10 of 14 Old 01-09-2013, 02:45 PM Thread Starter
Member
 
0273JR's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Greeley
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by merc123 View Post
I have had something similiar. I had the ABS light and no speedometer.

I have the BFxenon kit. My problem was the ground on the driver's side I used on the HIDs came loose and caused all sorts of issue. There was already a ground there for something in the truck. Maybe double check your grounds?
I now have your same issues! I have no speedometer my ABS light is on and my overdrive light is flashing! I have installed my OEM tail lights and third brake light and unplug my HIDs. Cleared all my codes and unplugged my batteries for a bit. And still having these problems!!!! UGH WTF!
0273JR is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome