low boost - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 31 Old 11-02-2007, 05:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
low boost

ok, now that I have the ts 6 position chip in my rig, should it build more boost? on the highest setting at WOT the gauge says I'm only getting about 14lbs. This is an early 99 7.3 if it makes any difference, it doesnt look or sound like I have any exhaust leaks, everything runs smooth. I just dont think I'm gettin the boost I should. Any Input?
sgleshot is offline  
post #2 of 31 Old 11-02-2007, 05:10 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
oh, the rig is straight piped with diy afe intake. Other than those two and the ts chip there are no other mods. and its a standard.
sgleshot is offline  
post #3 of 31 Old 11-02-2007, 05:34 AM
Member
 
R.KV*22*'s Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo Michigan, Previously Ladora, Iowa
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to R.KV*22*
So, You've got it straight piped, TS 6pos chip, and a afe intake, and About 14lbs boost... I guess that sounds about right if your brake torquing it... I don't think that should be at WOT going down the road. IDK, my truck when I bought it had a 6.0 Swap... Althought its a 2001...

Hold my beer watch this ****!


R.KV*22* is offline  
post #4 of 31 Old 11-02-2007, 05:47 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
14lbs is the most it is hittin on the gauge haulin a$$ 6th gear 3k rpm.
sgleshot is offline  
post #5 of 31 Old 11-02-2007, 05:50 AM
John Wood Nut Swinger

 
strokin_early_99's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: too far from Texas
Posts: 3,410
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
you should be seeing around 22-25psi with a chip. Does it boost like crazy and hit 22-24psi and then back down to 14psi? OR does it never make it? If it naver makes it check all of your clamps on your intercooler boots.

Early 99 (Born on 11-20-98) F350 CC LWB 4X4
north of 480hp and south of 13.7sec
Bored with current setup

Sled Pull and Drag Racing Videos

<><
Family of 5 saved by Grace.....

Sponsored by Left Coast Diesel in Concord, Ca

Anything BUT Conservative Performance
strokin_early_99 is offline  
post #6 of 31 Old 11-02-2007, 05:58 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yeah, it never makes it there, that 14lbs is WFO all the way, killin bugs as I go and stoppin traffic. I also noticed that I more of less dont have a whole lot of boost around 1500rpm, thats about where the needle starts to move, most movement occurs after 2k.
sgleshot is offline  
post #7 of 31 Old 11-02-2007, 06:00 AM
Member
 
R.KV*22*'s Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo Michigan, Previously Ladora, Iowa
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to R.KV*22*
Wow, I think their might be some damage to your Compresser wheel. The bearings in the wheel may have something wrong with it.. Take the Housing off and get into the internals check her out. It also might be something with your gauge, but if she's not whining like it did stock or not at all.. This may be it.. How many miles are on it?

Hold my beer watch this ****!


R.KV*22* is offline  
post #8 of 31 Old 11-02-2007, 06:05 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
its got 110k on the ticker, I can hear the turbo spoolin nicely, everything sounds like it is running nice.
sgleshot is offline  
post #9 of 31 Old 11-02-2007, 06:16 AM
Desert Shield/Storm Vet

 
vitalidle's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Make sure you don't have any kinks in the boost line to the gauge. Is it a T off the map line? Also make sure all your clamps to your intercooler tubes are tight you might have a leak.

2002 F-250 4x4 EC, SRW, SB
Auto 93,000 miles
DP Tuner F5
ATS Compressor and 1.0 Exhaust housing high flow back plate
Turbo Back 4" Silverline Exhaust Mbrp Muffler Delete
Isspro Trans,Pyro,Boost Triple Pod
Fumoto Oil Drain Valve
AIH Delete With Boost Fitting

vitalidle is offline  
post #10 of 31 Old 11-02-2007, 06:19 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ya its the t style, I'll check the intercooler hoses tonight, if that line is kinked, can I use copper tube like for an oil pressure sending unit on it?
sgleshot is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome