Auto meter trans gauge not working. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-18-2012, 08:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Auto meter trans gauge not working.

As soon as I start my truck the trans gauge needle jumps to 250 degrees, the Max temp on the gauge. The back light on the gauge works. I've had the gauge for about a year with no problems till now. Not sure if anyone else has had a similar problem. Not sure if its the sender or gauge. The sender is going into my auto trans and has a single wire on the end. Any help would be appreciated. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-18-2012, 09:58 PM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Mar 2010
Location: hoquiam, wa
Posts: 852
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would say your sender went out, replace that go from there. Not really anything can go wrong with the gauge itself
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-19-2012, 04:18 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you know what the replacement part number is.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-19-2012, 05:44 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jul 2010
Location: Indiana
Posts: 411
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
should be able to locate one just about anywhere
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-19-2012, 05:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Autometer has a couple listed on there website. I guess I can just pull the sender out and look.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-19-2012, 06:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Location: Central, OH
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thats what i would do. good luck. other wise have your autometers been good?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-19-2012, 06:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would like to just swap the sender all at once. I have the ultra lite gauges. So far no problem until now. Won't now if its the sender until I replace it. Gauge lights up and dims. Just reads 250 as soon as I start the truck. Even after its been parked overnight
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-28-2012, 11:20 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Installed new sender and gauge is still not working. Turn truck on and gauge reads 250.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-28-2012, 11:46 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Centennial, CO
Posts: 1,678
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I would check all the wiring for the gauge. If that is in order then I would presume a broken gauge.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-28-2012, 12:54 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Henderson ky
Posts: 240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds to me the wire is broken going to the sender or the gauge. Check it closely and if you can check the ohm at the gauge from a ground to the sender wire.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors