Replacement high torque starter? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-22-2012, 12:31 AM
Member
 

Join Date: Mar 2012
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Replacement high torque starter?

I am looking for a replacement starter that will turn my 7.3 over a little faster.
The issue I am having involves my remote start. Sometimes the truck will not fire within the remote starter crank time of about 2.5 seconds. I have the longest cranking setting selected.
What options are out there and how reliable are they?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-22-2012, 05:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2012
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How good are your batteries?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-22-2012, 06:12 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Nov 2011
Location: Cen Cal
Posts: 670
Thanks: 4
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
what remote start do u hav ? If you had it installed by , take it back and ask them to take teh timer off and wire it to teh tach wire so the unit knows how long to crank and start it every time. Sorry if i dnt make sense.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-22-2012, 07:57 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 209
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have a high torque starter. It just cranks faster but does not fire up any sooner than it did with the stock starter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-22-2012, 10:51 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: Wake Forest, NC
Posts: 3,989
Thanks: 21
Thanked 22 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JesseKK View Post
what remote start do u hav ? If you had it installed by , take it back and ask them to take teh timer off and wire it to teh tach wire so the unit knows how long to crank and start it every time. Sorry if i dnt make sense.
Exactly. It should run off the tach. Temperatures affect the start time so a set time is no good. Unless u live in a place where the temp is always the same.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:31 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors