NEED HELP!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-02-2012, 09:07 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
NEED HELP!!!!

So i have not had my truck for about 2 weeks now and i need to fix it and i heed help!

The original problem was that i was driving normal up a small hill i heard a pop and it started to run really rough at idle and through the rpm range but smoothed out a little it felt as the high rpms were seen. but it sounds like half the engine is running

First thing was i thought i blew the up pipes as they were really loose and a lot of soot around them. So i ordered a t4 mount and everything o the turbo and everything is new.

That didn't fix anything it ran a little better but then when i drive if i get on the gas pedal it build boost quick and blows off the intake y but before that if i let go of the pedal it surges a lot i don't know if that is normal or not.

But then i was very confused so i found some other people saying check CPS, ICP, IPS so i changed all of them new and that didn't fix anything it may be a little smoother but the original problem is still there.

Next i checked i IDM i ohmed out all the connectors from the plug to the injectors, i got no shorts and all injectors were between 3.9 and 4.4 ohms.

Following that i don't know what to do i have a scanner but for some reason i can not get the live data to show while it is running but please help i need to get my truck fixed
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-02-2012, 09:20 AM
Emergency Services

 

Join Date: Apr 2011
Location: Geraldton
Posts: 740
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd agree with your first thought. Did you check your CAC pipes and boots? Is it holding boost or building boost and then dropping off?


Sent from some piece of advanced technology that I don't understand!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-02-2012, 09:26 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
ya all my boots are new ishe i inspected all of them none are cracked or anything. but when i get on the trottle and it blows a little smoke it is like blowing smoke rings... like only half the motor is running right if that makes sense
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-02-2012, 10:40 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
well found my problem bent push rod # 7 cylinder i think the passenger side closes to the firewall
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-02-2012, 10:40 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
now how to fix it should i just put new push rods in or do i have to rebuild the whole motor what should i do?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-04-2012, 05:44 AM
Banned
 

Join Date: Sep 2008
Location: Fort Bragg, NC/Buff, NY/Midlothian, VA
Posts: 5,630
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kyleh20 View Post
well found my problem bent push rod # 7 cylinder i think the passenger side closes to the firewall
wtf happened?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-04-2012, 07:59 AM
7.3 4 Ever! Nothing else!
 

Join Date: Aug 2012
Posts: 4,169
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Feedback Score: 10 reviews
if you need parts for that 7.3 let me know and i can sell you the parts, smokin prices
just email me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-04-2012, 05:06 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
the exhaust rocker carrier cracked building to much pressure then bent the intake pushrod

the problem now is it is running a little smoother but it is rough and it is smoking a lot white smoke and i dont know what it is now

a compression test or something
glow plugs
injectors

what should i do now??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-05-2012, 11:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Location: Denton, tx
Posts: 1,375
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Is the white smoke coolant or diesel? That is going to be the deciding factor on what your next step is.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-06-2012, 12:16 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kyleh20
im not quite sure i am compression testing the cylinders right nowto get an idea but i am pretty sure all the glow plugs are good cold the all ohmed out no shorts or opens
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors