weird wiper issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 02-29-2012, 07:09 PM Thread Starter
Member
 
2manytoyz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: 47331
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
weird wiper issue

when you turn on the intermentint wipers the wiper will get power for just a second and quit,it only moves a couple inches.The low and high speeds work fine but it wont lay at the very bottom if you dont shut it off just right.Is there a adjustment or something i need to clean so it knows where and when to stop?

00 F-250 Ext Cab LB-5" exhaust-php chip-k&n panel
Cobalt egt/boost/trans temp gauges-badass stereo
08 tailgate w/step-08 diff cover 05 harley lights w/hids
6" LIFT,37" 16.5 Hummer takeoffs
2manytoyz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 03-02-2012, 07:36 PM Thread Starter
Member
 
2manytoyz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: 47331
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no one? anyone have a wiper motor i can try? WIll the van one work?

00 F-250 Ext Cab LB-5" exhaust-php chip-k&n panel
Cobalt egt/boost/trans temp gauges-badass stereo
08 tailgate w/step-08 diff cover 05 harley lights w/hids
6" LIFT,37" 16.5 Hummer takeoffs
2manytoyz is offline  
post #3 of 7 Old 03-02-2012, 07:39 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think it's the wiper control knob. Mine will sometimes work normal, and then sometimes work on wipe, then nothing until you wiggle it or operate at wrong speeds.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jesilvas is offline  
post #4 of 7 Old 03-02-2012, 07:47 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check wiper transmission pull of wiper cowling and inspect the rods/links. is it both wipers or just one? check make sure wiper is tight if only one
russf is offline  
post #5 of 7 Old 03-02-2012, 07:50 PM Thread Starter
Member
 
2manytoyz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: 47331
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
its both wipers and its def a electronic deal

00 F-250 Ext Cab LB-5" exhaust-php chip-k&n panel
Cobalt egt/boost/trans temp gauges-badass stereo
08 tailgate w/step-08 diff cover 05 harley lights w/hids
6" LIFT,37" 16.5 Hummer takeoffs
2manytoyz is offline  
post #6 of 7 Old 03-02-2012, 07:58 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
not necessary by what you've said however you had not given much info as well. have you checked to make sure the motor is still not running and wipers are not moving?
russf is offline  
post #7 of 7 Old 03-03-2012, 06:39 AM Thread Starter
Member
 
2manytoyz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: 47331
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
...ok let me clarify IT IS NOT A TRANSMISSION ISSUE-ITS ELECTRONIC.Like i said it only does it on the intermintent setting,lo and hi work just fine.Does this have a pulse board? Im thinking it may be bad

00 F-250 Ext Cab LB-5" exhaust-php chip-k&n panel
Cobalt egt/boost/trans temp gauges-badass stereo
08 tailgate w/step-08 diff cover 05 harley lights w/hids
6" LIFT,37" 16.5 Hummer takeoffs
2manytoyz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome