What chip do I have - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 09-08-2007, 06:38 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What chip do I have

Just bought this truck.How do I tell what chip it has.There are no names on the chip.I think it has 4 settings.Only thing the other owner said was that the truck ran better and got better mpg on the highest setting.
Thanks T8
t8ter is offline  
post #2 of 4 Old 09-08-2007, 06:55 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 4,129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quadzilla makes a good 4 position chip. Does it have a rotary knob? How long has the chip been in the truck? In the early days of diesel performance alot of chips were 4 position. Only a handfull of custom tuners use 4 positions now. Van Aaken is either a 3 or 4 position. Wish I had a better answer for you.

Legendary
Patrick is offline  
post #3 of 4 Old 09-08-2007, 07:13 PM
Rice Hunter
 
Diesel Freak's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norfolk,VA...Near the beach
Posts: 4,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews

Lloyd Vice Director of Virginia Strokers
2006 F350 6.0L SuperDuty Lariat 4x4
Magnaflow 4" S.S. Turbo Back, Lost Cat, 5" S.S. Tip
Custom Tuned SCT
6" Fabtech 4-Link Suspension- Dirt Logic Shocks-Dual steering Stabilizers
S.S. Brake Lines
Fumoto oil Drain Valve
Accufab Polished Elbow
BFG 37"x12.5"x18" Load "D" All Terrains
ARP Head Studs
EGR Delete
'03 Turbo Swap


Diesel Freak is offline  
post #4 of 4 Old 09-12-2007, 09:37 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Okay dsl is down at the house.I will work on pics.It has a roto knob.
t8ter is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome