Turn SIGNALS not working? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 Old 07-27-2007, 06:26 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Turn SIGNALS not working?

I just bought a 2001 F350, my first diesel. The only problem with the truck i have found so far is the turn signals dont work front and back. With the lights on, i can make the back blink by repededly pressing the turn signal lever up or down( for left and right). Every once in a while, when pressing the lever the front signals will blink just once. If i push the lever all the way down like normal, nothing happens. It locks in place but does not blink. Any ideas?
Sermon is offline  
post #2 of 14 Old 07-27-2007, 06:42 AM
Powerstroke Techie

 
djsdiesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Moses Lake, WA
Posts: 723
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like the flasher

99.5 F-250 PSD AT 4x4, 4in lift, 37 13.5 18 Pro comp Extreme A/T's, S&B Intake, GTP38R, DP Tuner custom programs (140 Agg., 120 sled pull, 80 tow and 60 tow), Rosewood DIY stage 2 injectors, BTS Trans, 5in exhaust no muffler, 6 oh intercooler, Ford AIC, EBPV delete, Foil delete, T/C lock up mod, Pusher Fuel Pump, Three Chime train Horns

djsdiesel is offline  
post #3 of 14 Old 07-27-2007, 04:47 PM
Compression Ignition Addict
 
BadAss01F250's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I KNOW THEY WOULDNT COME ON AT ALL IF IT WAS A FUSE BUT CHECK UR FUSES ANYWAY...ALWAYS WANNA START W/ THE SIMPLEST SOLUTIONS FIRST THEN WORK YOUR WAY UP FROM THERE

  • 2001 7.3L
  • 6 Inch lift, 36x16.50x16.5 Dick Cepek's
  • K&N FIPK II, Custom Straight Pipe Exhaust, TS 6 pos
  • AIH Delete, Dual Relief Valve ++, Banks Big Head Wastegate
  • Full Custom Stereo









15.39 @ 85.54 MPH
2.05 60ft
.003 R/T
BadAss01F250 is offline  
post #4 of 14 Old 08-04-2007, 12:15 PM
Powerstroke.org Rookie
 
7.3FOR-ME's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Los Lunas
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My powerstroke has nearly the same problem. Except mines dont work at all unless i press on the brakes and put the turn signals on and then one of the brake lights goes out. I tried replacing the electronic flasher (Relay 1 on fuse panel) But still no luck. In your case you might just get lucky since it would only be a $9 fix.
7.3FOR-ME is offline  
post #5 of 14 Old 08-06-2007, 12:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
theres a (blue square realy) under dash up by radio bout 10$ dollars to fix it its kinda a pain to get to from under the dash been there done that a few times

***** BDSstroker02*****02 FORD F-250 4X4 BLUE AND GOLD
6 INCH PROCOMP
"37" INCH MUDGRAPS ON "20" INCH PROPS
"DP" TUNER F5
ZOODAD
(BOONDOCK) KUSTOM AIR INTAKE
(BOONDOCK) KUSTOM EXAUST SOON TO BE STOVE PIPES
AUTOMETER COBALT GAUGES ON ORDER
kcreel1 is offline  
post #6 of 14 Old 08-06-2007, 01:59 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My truck is doing the EXACT same thing as 7.3FOR-ME. If i have the brakes on, i can make the rear blink sometimes by playing with the blinker arm. I took the dash apart and replaced the "blue" box with a new electronic flasher from auto zone(nothing happened). I have not tried replacing the relay 7.3 is talking about because i'm not sure which one it is. Thanks for the help guys. Hopefully i can get to the bottom of this without to much $$$$. My next TRY will be the multifunction switch but that is a little pricy.
Sermon is offline  
post #7 of 14 Old 08-07-2007, 04:18 PM
Powerstroke.org Rookie
 
7.3FOR-ME's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Los Lunas
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Just wondering do you have a 5th wheel trailer hookup plug? I tried replacing that relay that you did under the dash and nothing happened either. I had seen on other posts about people who had replaced the switch in the steering column and no luck. I think the 5th wheel triler plug might have something to do with it. Let me know if you have a plug to.thanks
7.3FOR-ME is offline  
post #8 of 14 Old 08-07-2007, 04:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 
7.3FOR-ME's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Los Lunas
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Also wanted to add. If youv'e ever seen a turn signal flasher their a little metal box. Put your hazards on and listen to that clicking. The hazards have a seperate flasher.(Thats what Carquest said) so I would imagine that the turn signal flashers are in the same area. I bought one but couldn't find anything that looked like it. If you see it also let me know.thanks
7.3FOR-ME is offline  
post #9 of 14 Old 08-09-2007, 11:18 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
7.3 for-me. I do have an electronic break controller on the truck. It was there when i bought the truck and it has never worked. When i plug my trailer up, nothing happens. No trailer breaks or lights. You think this could have something to do with it??? Also the flasher relay i found was under the dash to the right of the steering colum
Sermon is offline  
post #10 of 14 Old 08-09-2007, 11:22 AM
duct tape & zip ties

 
bigcountrysg's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
I have a brand new Multifunction switch in the box from a Ford dealer. Cost at the dealer around 100 bucks. I will sell it for 50 bucks plus shipping. I bought it because I had a blinker problem. I ended up having a short in the wiring. Once I repaired that I have had no problems.


Your Actions Today, Decide Your Future Tomorrow

2005 6.0 Crew Cab Long Box Lariat, current truck

2004 6.0 destroyed by contaminated fuel

2002 7.3L burnt
bigcountrysg is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome