New Guy with some questions - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2011, 11:22 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New Guy with some questions

Hi everyone I just got a 01 Stroke a few months back. So far I have done a 4" Turbo back, 6637 Filter mod, a set of guages (Boost, EGT, Tranny Temp) and a Diablosprt Tuner. I was curious about a check engine light I get every now and then. It is normally when the truck is not fully warmed up but not cold by any means. It will come on for a few seconds while around 3/4 throttle and then go off when I let off some. I have access to plenty of scan tools at work and I never get any stored code from the SEL. Was curious if any of you guys have saw this and what you came up with.

thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-04-2011, 11:49 AM
Super Moderator

 

Join Date: Jul 2008
Location: Orangevale, CA
Posts: 11,514
Thanks: 11
Thanked 100 Times in 94 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glad you found PSO and decided to join us.

To your issue - Haven't seen it myself. Have you tried returning the truck to stock to see if it still does it? It might be your tuner (not dissing your tuner - It just could be the way a tune is written). Just throwing it out as a suggestion.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-04-2011, 11:51 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah I did switch back to stock, and still same thing. Its odd as it doesn't run diffrent while light is on. Just one of those things that bug me LOL.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-04-2011, 11:53 AM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,576
Thanks: 5
Thanked 101 Times in 96 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I'm gonna say it has to do with the HPOP system. Maybe reading too low of a PSI for injectors.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-04-2011, 11:57 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dhanna6powerstroke View Post
I'm gonna say it has to do with the HPOP system. Maybe reading too low of a PSI for injectors.
Yeah I guess it could be. Its just odd that it doesn't do it once it is fully warmed up. Maybe time to take the scanner home with me and monitor the HPOP pressure and see what kind of shape it is in.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-04-2011, 12:03 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,576
Thanks: 5
Thanked 101 Times in 96 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by Brandon Alsept View Post
Yeah I guess it could be. Its just odd that it doesn't do it once it is fully warmed up. Maybe time to take the scanner home with me and monitor the HPOP pressure and see what kind of shape it is in.
Oil thins out the warmer it gets so it flows easier.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-04-2011, 12:08 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dhanna6powerstroke View Post
Oil thins out the warmer it gets so it flows easier.
Yeah I get that. Just odd, I have been running the 5w40 Rotella also.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-05-2011, 10:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2008
Location: Wellington Nevada
Posts: 8,505
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Feedback Score: 5 reviews
99% HPOP can't keep up with the demand with split shots..very common. A SRP1 will fix that! PM if I can get you info.

Cary
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-05-2011, 10:23 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by CT Performance, Inc. View Post
99% HPOP can't keep up with the demand with split shots..very common. A SRP1 will fix that! PM if I can get you info.

Cary
Well I guess I will just leave it and just not stand it it till it is nice and warm. I am not looking to get into HPOP and all that yet. I may look at doing injectors, and a new HPOP this winter. For now it is just a daily driver and tow rig for the race car.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors