02 rough idle after starting when cold? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 01-25-2011, 06:47 AM Thread Starter
Join Date: Dec 2007
Location: humboldt county
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry 02 rough idle after starting when cold?

i have an 02 f250 with an edge programmer. Lately when i start it after it sits for awhile, it idles rough then i go to take off it sounds and feels like its missing until i rev it up to about the 2500 rpms then its like someone turned on a switch and it takes off. Almost feels the same way after i changed my HPOP and there was air trapped in the system. Starts and runs great for the rest of the day after doing this. Any ideas? bad injectors? thx for any input
bullet450 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 01-27-2011, 08:40 PM
Join Date: Nov 2010
Location: Greensboro, NC
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
My 02' was doing similar things just yesterday.

Turns out I had a bad ICP sensor. Now it runs much better, although it is slow to take the fuel until it reaches operating temperature.
txgp17 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome