P1272 question - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-12-2010, 09:59 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Location: boise
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
P1272 question

I definitely can feel a miss when the truck runs, and the service engine light is on. My neighbor read the code, and came back with P0603, P1316, P1247, and then after some sort of self test (I think) P1272. I checked the resistance between the pins on the ucvh for what I believe is cylinder 2 and get 3.1 I tested between center pin, and 3rd pin from front. I assume that since cylinder 2 is front, that it would be the front most pin for the injectors? I think from searching that the 3.1 value is good. I will try a buzz test this afternoon, Can I check the wiring going from the connector for the uvch back into the harness? how would I do that. hate to through a couple hundred in and replace the injector if it is a wiring issue. If it helps, I did replace my glow plugs 2 weeks ago, and have driven maybe 2 or 300 miles since then. I did check all the connections on the injectors felt tight by touching them while i was in there.

thanks

2003 7.3 crewcab shortbed
mprobst is offline  
post #2 of 3 Old 12-12-2010, 11:41 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Location: boise
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ran a buzz test all cylinders sound the same to me. Does that mean the harness and connection to the injector are good? I thought from my reading that P1272 was an electronic issue, could I have a bad injector? The miss is not as evident when the truck is not warmed up, but I can still feel it, and the check engine light came on right away, could the harness start failing after the motor warms up

2003 7.3 crewcab shortbed
mprobst is offline  
post #3 of 3 Old 12-13-2010, 11:28 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Location: boise
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Smile think I resolved it

It was gong to take until Tuesday to get a new harness and injector. I needed to move some stuff, so i went ahead and put it all back together and added the little spacer thing to the inside snap on the harness, and cleared the codes. I drove about 40 miles around town, I had one miss fire and saw a P1277 in memory when i got home, but everything seems to be running normal again. hoping I don't have to pull the other side and add the same spacer there, but way cheaper than an injector.

2003 7.3 crewcab shortbed
mprobst is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome