srvice engine light - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-23-2010, 12:27 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2010
Location: newport wa
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
srvice engine light

first hello everyone. so i bought a 2000 f250 with the 7.3 powerstroke about 11 months ago. The truck already had a dp tuner f5 switch with 5 settings, 4inch turbo back exhaust, d-pricol guages and a afe stage2 intake. now on the f5 switch it has 60hp tow-haul.80hp economy,120hp race, quite idol, anti theft and then i added the 140 aggresive to it. now before i added the 140 the service engine light never came on. since i have added the 140the service engine light comes on when i run the truck on stock setting as soon as i pt it up to a higher hp setting the light goes off or if i take the chip out and let it run on just the tuned ecu the light never comes on. i took it in and they hooked it up and it was not throwing any codes. i was just wondering if anybody might know why this is happing
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-23-2010, 03:09 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2010
Location: newport wa
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump bump please
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-23-2010, 03:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: Colorado
Posts: 4,696
Thanks: 4
Thanked 39 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
when they added the new tune they add it where the stock one was? if ur truck throws a code it will stay in the memory and should be able to be pulled. thats my best guess, and if it comes on under like say WOT then it is one of two codes, over boost or HPOP is running out of juice.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-23-2010, 03:31 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2010
Location: newport wa
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no the stock setting on the chip is position one and the new tune is position 6. i am not sure what wot means. thelight always seem to come on when i let of the accelerator not always bu most of the time. sometimes it will come on while i am idleing.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors