Another glow plug question - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-14-2010, 08:41 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Another glow plug question

Ok...so i tested my glow plug relay, it went from 0v when off to 10.2-10.5v. when the key was on. do i need to have a full 12v for it to work properly? It sounded like it was working but still having hard start. also when i crank it over and have the hard start i hear a ticking or clicking sound as i crank? any ideas? going to put a new relay in it and see what that does but the clicking sound has me confused????

2000 F250 SD ex cab long bed
6spd trans
south bend 350hp-750lb/ft clutch
6 in lift with 37in Km2 BFG
4in mbrp turbo back single exhaust
TS 6 Pos Chip
DIY intake
SOON TO COME
new injectors
some sort of turbo upgrade
Sullie250 is offline  
post #2 of 3 Old 11-14-2010, 11:09 AM
Member
 
furbis's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think it has more to do with how long it stays on your voltage sounds about right. read the stickie at the top of the page it will tell you. ive changed my relay and it still doesnt start well so I am on to testing the gp's.





1999 F-250 CCSB auto 4X4 mostly stock for now

96 Fsuperduty 5sp flatbed 2X4
furbis is offline  
post #3 of 3 Old 11-14-2010, 12:29 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
well i tested my relay and it has the proper volts and turns on at the proper time. i guess it must be in the glow plugs.....my other question is i just noticed that when i am waiting for the glow plugs to warm, and right before the wts light turns off my radio flashes off and then comes back on, and there is a weird clicking or ticking sound when i first crank it over. any ideas on that?

2000 F250 SD ex cab long bed
6spd trans
south bend 350hp-750lb/ft clutch
6 in lift with 37in Km2 BFG
4in mbrp turbo back single exhaust
TS 6 Pos Chip
DIY intake
SOON TO COME
new injectors
some sort of turbo upgrade
Sullie250 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome