Electrical Diagnostic Help please? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2010, 03:53 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Electrical Diagnostic Help please?

Okay I have been working on this for a week now. Originally I thought it was the GEM but I have been looking over wiring schematics and now I have my doubts.

The Map lights in front and rear seat don't work, nor does my power mirrors. now if i follow the circuit back to the CJB(fuse box) I notice that the glove box and hood light are part of that circuit. THEY BOTH WORK!.

Looking at the wiring schematic there is no other relays after the interior illumination relay, that go to all 4 of these powered items.

I am stumped. I have been over at my fathers place where he has a 99 f250 and have been swapping relays to see if any were the problem. No such luck. . Slowly I am convincing myself it is a break in a wire, but thought I would consult the many experts on this forum. Any ideas I would like to hear from you all.

Thanks in advance.


Jeff
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-16-2010, 10:40 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No one has advice on this...........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-16-2010, 12:30 PM
Powerstroke Junkie


 

Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,309
Thanks: 0
Thanked 34 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a possible shorted or broken wire, you just have to track it down from the fuse box.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-17-2010, 05:21 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
continuity tested from maps and mirrors all the way to back of fuse box. No breaks. wipers and windows started failing too, so broke down and ordered a GEM, Should be here soon. Argh, electrical is so time consuming. But this truck is worth it. Thanks for response!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-19-2010, 10:08 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
another GEM didn't fix problem. Will start again with checking wires. Could it be the fusebox itself? Anyone.

Last edited by JeffG; 09-19-2010 at 10:15 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:29 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors