Help! ABS light, then radio then guages...now nothing!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-27-2010, 06:00 AM
Serving Our Country!

 

Join Date: Sep 2009
Posts: 770
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Help! ABS light, then radio then guages...now nothing!!!

Driving to work this morning, my abs light came on...then about 2 minutes later, my radio shut off...then about 2 minutes later my gauge cluster (factory dash) went dead. It drove me to work. Then I parked.

I shut off the truck. Went to start it, everything lit up, but it wouldnt start. It acted a little like the battery was dead, but the guages acted like they were freaking out.

Any ideas? I dont have a scanner and I am on patrol today so I can't get it to a dealer...

I'd like to fix it so I can drive home tonight (rather not sleep in the station)

Any questions? Please ask! (oh I couldn't find any popped fuses...)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-27-2010, 01:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2008
Location: Blue Springs, MO
Posts: 4,207
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
#22 fuse? i think thats the right one. unplug your fuel bowl heater and check/replace the fuse. the fuel bowl ehater has a tendancy to break and short out and this is a common side effect. since your guages still move you might be able to get away with unplugging your bowl heater. just a thought anyway. let us know what you find.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-27-2010, 06:16 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Sep 2009
Posts: 770
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I will check the fuse if I ever get of work. Bit of an emergency here right now. Taking a breather to check email.
If we catch the turd I will have a chance to get back to my truck. Do you have a photo of where the fuel bowl heater plug? I'm on patrol and can't really (ok don't really have ability/time) to search the net on iPhone.

F'ing nortenos...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-27-2010, 06:59 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This happened to me not too long ago, dumb tech left the negative cable of one of the batteries loose. When i shut it down, both batteries where down, and the alternator was shot, it was a 6.0 and had happened once before, but no lose connections the first time.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:09 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors