00' 7.3 still broken - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2007, 11:35 AM
Infidel

 

Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
00' 7.3 still broken

Howdy all,
Got a phone call from this fellow named Jeremy, a buddy of his found my number off of a forum somewhere. Anyway, he's been to the dealership and after having the following stuff replaced the truck is still not running right:
From the dealership:
IPR, HPOP, Low pressure oil pump, High pressure injector pump, and a new oil reservoir.

The truck will start up but he will have to mash down to keep it running. Also oil reservoir doesn't stay full, it empties somehow. No oil in the coolant, the oil stays clean, truck leaks some oil, but does not have a huge oil leak. The dealership said something about possibly needing a new "front cover".
The dealership wants to charge him an additional 500.00 to do further diagnosing on it.

The truck has an Edge Evolution on it. I told Jeremy to check for codes that the truck might be throwing and get back to me and I will post them here. I also gave him this web address so he could post as well.

Jeremy is in Roanoke Tx if anyone is close by that might be willing to help. I have his number, and if it's ok with him, I'll PM it to someone who might be able to help him. I am willing to go over there and help out as well but for right now this sounds a bit above my head.
I know this fella would greatly appreciate the help.
Thanks,
Craig
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-19-2007, 12:24 PM
Infidel

 

Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bumping this back up, trying to help someone out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-19-2007, 12:53 PM
Thats Mr. Oil Leak.....

 

Join Date: Oct 2006
Location: Cypress / Houston
Posts: 9,528
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to MrJohnWayne Send a message via MSN to MrJohnWayne Send a message via Yahoo to MrJohnWayne
Man Too bad I'm not a ford tech. I don't have a clue what could be wrong but i'm only a couple of miles from roanoke.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-19-2007, 02:11 PM
Infidel

 

Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just bumping it up again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-19-2007, 03:45 PM
Infidel

 

Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sorry fellas, just trying to keep this close to the top.
Craig
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-19-2007, 05:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: kannapolis NC
Posts: 525
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just a thought the hpop system has a check valve in it that has been known to go out and let the hpop res drain back. also the hpop gear drive can be difficult to get back in right. if the dealership techs are like the ones at our ford dealer, you may want to think about another machanic. just my .02 worth
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 05-19-2007, 06:07 PM
Infidel

 

Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,167
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hey Mako, thanks for the input. I will pass along the info about the check valve, gears, and another mechanic.
Craig
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 05-20-2007, 07:40 AM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds to me like pretty typical injector o rings....is the truck fine once he finally does get it to warm up?? i doubt the check ball in the front cover is bad....that is so rare...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors