ts chip help - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old 05-14-2010, 04:04 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
jonnydiesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: southington
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ts chip help

i got my chip today, i put it in and it starts and drives but no power added at all. its a stock off the shelve ts chip. its +140hp but the 50hp chip i had before blow more smoke and gave me more power then im at now WHAT IS IT
jonnydiesel is offline  
post #2 of 12 Old 05-14-2010, 04:07 PM
Compression Ignition Addict
 
late_99_PSD's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Taneytown, Maryland
Posts: 3,260
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Are you sure you got the contacts on the PCM clean enough? You ought to see copper when your done.

Allen
1999.5 F-350 7.3, six-speeed

late_99_PSD is online now  
post #3 of 12 Old 05-14-2010, 04:21 PM
Compression Ignition Addict
 
BIGBILL105 45's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Batavia, Ohio
Posts: 2,597
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BIGBILL105 45
Don't sound like you got the chip in right or you don't have the pcm board clean enough.

PM ME FOR VINYL DECALS!
SOLD!!!!!

ARP head studs
4 inch down pipe
5 inch straight pipe
ts 6 pos chip
foil delete w/ polished IC pipes
ugly step delete
2% tint
black lariat rims
35 inch Pro Comp Xterrains
7 inch in dash dvd player
remote starter
16.265
BIGBILL105 45 is offline  
post #4 of 12 Old 05-14-2010, 05:23 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
jonnydiesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: southington
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i see a little copper on edges ill try to clean it better tommrow
jonnydiesel is offline  
post #5 of 12 Old 05-16-2010, 02:21 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
jonnydiesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: southington
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its all copper now and the chip is all the way in and still nothing what do i do now
jonnydiesel is offline  
post #6 of 12 Old 05-16-2010, 02:31 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Luke Gerard's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure both sides of the board are clean, you'll have to take the pcm apart to clean it on both sides well.

2006 F-350 Crew Cab Lariat 4X4
Luke Gerard is offline  
post #7 of 12 Old 05-16-2010, 02:36 PM
Premium Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
By all means not to steal this thread just trying to help you and me since I am having problems as well...I have power but the trannie shifts funky
When I cleaned mine I got all the "protective" stuff off but the connections look to be a silver color definitely not copper. Do I need to remove more of the coating on the strips?
carolinaboy02powerstroke is offline  
post #8 of 12 Old 05-16-2010, 03:18 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
jonnydiesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: southington
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its all copper and still nothing just a normal slow truck no smoke no power
jonnydiesel is offline  
post #9 of 12 Old 05-16-2010, 03:31 PM
Premium Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
bump for help
carolinaboy02powerstroke is offline  
post #10 of 12 Old 05-16-2010, 03:40 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
jonnydiesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: southington
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
anyone know what to do? send it back?
jonnydiesel is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome