can the uvch be loose but pass buzz test - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-23-2010, 06:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 2,865
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
can the uvch be loose but pass buzz test

I was wondering, I have posted a lot on a 40 mph shake, miss or shudder.
I have had the drivers valve cover off but not the pass side(replaced #8 injector). I had scuffy do a buzz and a cct test. I passed. I know its possible to pass, but still have a week injector.
Could the uvch connection be loose, as we know they can be, but still pass these two tests?
I know I will have to pull the cover to see if its loose, But maybe it cant be loose or bad and pass the buzz?
I think i am asking this correctly. I just dont want to pull the cover for nothing, if it cant be an issue?
thx if it could be I willpull it off ealry before work.
thx
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-24-2010, 03:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 2,865
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
bump.........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-24-2010, 06:46 AM
Powerstroke Junkie


 

Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,309
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You don't have to pull the cover to check the connection of the UVCH where it comes loose. This connection is at the rear inside of the valve cover. Yes it is possible, I would use some dielectric grease and make sure they are good n tight.
Have you gotten the truck up in the air and see if you can define where it is coming from. Get it up in the air and get the wheels spinning. Is it a rotational noise or when you hit a bump?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-24-2010, 06:58 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check the harness going over the drivers side valve cover. Take the bolt out of the connector and disconnect the plug the roll the plug over and look at the wires that touch or rub on the valve cover to see it one or more is rubbed through. I had one wire that was exposed on mine and it would run like crap and the CEL light would come on. Since I taped that wire up no problems.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:11 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors