Airbag Code 46, No horn, No Cruise...clock spring? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 03-13-2010, 09:10 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Airbag Code 46, No horn, No Cruise...clock spring?

Just picked up an 02 Excursion this week and the airbag light is on. When you first turn the truck on, it flashes an airbag code 46. I also have no cruise control and no horn. Everything I've read points to two different things:

1) The cruise and horn problem sounds like a clock spring problem

2) The code 46 is some kind of seat belt pretensioner under the seat.

Note- I've checked the wiring and connections under the seat for the pretensioner, they all appear to be OK.

So what do you think the problem could be? Could the code 46 also be the result of the clock spring?
corndwg01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-13-2010, 09:45 AM
Compression Ignition Addict
 
03_Turbo7.3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Edmonton Alberta, Canada
Posts: 1,867
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 03_Turbo7.3
yes if the clock spring is broken itll toss airbag lights, take the coloum apart and make sure all is plugged in, usually when they break you can hear noises in the coloum

05+ coils, 10 Rear diff, box, tailgate, lights, bumper, Full 07 front harley swap...the list is endless.

AS IM RARLEY on here anymore...have a question ?? EMAIL ME
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
gladly answer any of your questions. OR search me on facebook. ill help out anyway I can !

updated as of OCT 28/2013
03_Turbo7.3 is offline  
post #3 of 3 Old 03-18-2010, 05:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I got the horn and cruise working. I installed a new clockspring and a new horn. I still have the code 46 though. I checked the connections under the seat again this morning, and even sprayed some electrical contact cleaner in the connections, but that didn't help. Does anyone know how to diagnose this code 46?
corndwg01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome