Tie Rod end connecting sleeve - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2010, 06:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Southern Michigan
Posts: 1,068
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tie Rod end connecting sleeve

Well i had the truck on the hoist and checked for play and I found play where the tie rod end adjustment sleeve is. Where the long one goes into the sleeve it would move, back and fourth, not in and out of the sleeve. I tighter the brackets that secure the sleeve with and impact until the play stopped, feared I was going to break the bolt.

Priced out new now moog tie rod ends,
$60for the small driver side
$110 for the long pass side
$20 for the sleeve
from a local store.

Has anyone seene this before? I'm guess I should replace them even though the play was lessened by snugging up the bolt?

Thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-09-2010, 02:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Southern Michigan
Posts: 1,068
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I guess not...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-09-2010, 04:30 PM
IBEW Journeyman Lineman
 

Join Date: Jun 2009
Location: Union, MO/ Pomona, CA
Posts: 772
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
I'm not sure why it would move inside that adjustment link? Like it was rotating in the threads? I replaced all my steering components but that link was the only thing I didn't replace. Unless the ball joints on the ends of the tie rods are loose or the threads on the adjustment end are damaged, I wouldn't see any reason to replace them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-09-2010, 04:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Southern Michigan
Posts: 1,068
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NO it was moving like back and fourth, as in towards the front and then back of the truck... like it was loose in the link. Maybe it was aligned and they didn't tighten the clamp that is around it? ...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors