Big Problems, Need input - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-13-2009, 07:55 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Big Problems, Need input

I have a 99 F350 7.3L. I bought it not running. Instrumnet cluster light lights up like it's in the "run" position when you connect the batteries or one battery. It would turn over but would not start. Removed and replaced the dash wiring harness thinking this is what controled it all. Nothing. Replaced PCM. I finally got it to run. but could not shut it off!!! I pulled the fuel pump relay still ran until I removed the battery cable and about 10 seconds later it will shut off. I know I have a wiring problem but I'm not seeing it. I have inspected all the connectors and can't find anything burnt wires. The next thing I want to try is the Power distribution box that under the hood. What do ya'll think???
dude67 is offline  
post #2 of 4 Old 12-14-2009, 04:50 AM
Powerstroke Junkie


 
NCHornet's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,308
Thanks: 0
Thanked 52 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check the steering column down from the switch is a linkage with two small bolts/screws that can come loose and won't let the key operate correctly.

NCH

NCH
Proud Father of USAF Airman


2000 F350 DRW,CC,LB, 4X4, Western Hauler Pkg.
Ford AIS/ BTM, FTVB
My CCV MOD, Coolant filter
06 Grill, 05 lights,6.0 trans cooler
Cyro/Hawks, JVC Touchscreen HU, JL C5's, Infinity 800watt amp,
DP tunes, 60 tow/80 e/120 race, on a SCT2 tuner
P3 controller, Brite Box Turbo Lifesaver
KMC Wheels x 4

http://s132.photobucket.com/user/NCH...=recent&page=1

Friends Don't Let Friends Drive Trucks With Generic Tunes
NCHornet is offline  
post #3 of 4 Old 12-14-2009, 01:13 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I removed the Instrument Cluster and it started working normally. I guess I'm getting a cluster!
dude67 is offline  
post #4 of 4 Old 12-14-2009, 01:22 PM
Compression Ignition Addict
 
baddkarmaracing's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: harlingen tx
Posts: 1,144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
how much you wanna spend on one? i have a`cluster out of a 99 f350 sittin in my barn

2008 F250 6.4 CC SB Fx4
Gearhead tunes, flopro exhaust,AFe intake
baddkarmaracing is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome