PO460 [fuel tank level indicator] & TPS - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-25-2009, 10:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
PO460 [fuel tank level indicator] & TPS

my early 99 6 speed

pickup threw a code at me PO460, my fuel gauge has been acting funny, so i

believe the code, do i need to replace sending unit, or can i clean contacts to

fix the problem with the sending unit, would i be wasting my time???

3 months ago my pickup threw a code for my throttle pedal, dont remember

code, but its not throwing code anymore, however, at low RPM and low

speed it seems that it cant hold a constant rpm, im not lugging the pickup,

the pedal also doesnt seem to react until it moves 3/4 inch or so, can the

TPS be tested or do i replace and hope i have not wasted money

THANKS FOR THE HELP GUYS

rbrduck
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-29-2009, 07:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how bout throwin a duck a quacker here
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-01-2009, 03:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok how bouta bone
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-01-2009, 03:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 563
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to F250 Fever
......bump
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-02-2009, 12:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok pardon my ignorance but what does that mean

bump

duck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-07-2009, 07:21 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i cant be the only one!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-07-2009, 08:48 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 101
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I am subscribing and giving you a bump....I have the exact same thing going on with my truck except I don't have a scanner so I don't know what my codes are. My gauge and pedal are doing the exact same thing though.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-08-2009, 12:38 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sooooo a bump is like a high five???

not being a smartass jus dont know
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-17-2009, 11:58 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2006
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine started acting up today, so I'm subscribing to this thread. My guess is the sending unit but I'd like to know from somebody who had the same problem.

And to the OP, a bump moves the thread to the top of the list for better visibility. So when somebody replies "bump" they don't know the answer but they are moving your thread to the top of the forum in hopes that somebody who does know will see your thread.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-18-2009, 08:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Fresno County CALIF
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
aaaaahhhh now i know what a bump is thanks, now my pickup is a early 99 so i know

someone has had the same problem with sending unit and TPS, helpa brother out !!!

THANKS!!!

duck
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors