VACUMN PUMP - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-21-2009, 11:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Posts: 666
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
VACUMN PUMP

I had a problem with my heat not blowing out of vents but it started working again. The problem is my vacumn pump seems to run non stop. Its really loud when I am letting my glow plugs cycle before starting the truck. Is the pump bad since its loud and runs all the time? I have heard another truck and when glow plugs are cycling on it the vacumn pump isnt loud.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-21-2009, 06:41 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Feb 2006
Location: Yuma, AZ
Posts: 277
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same problem. Nothing blows out the vents on any setting.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-22-2009, 07:40 AM
Powerstroke Junkie


 

Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,309
Thanks: 0
Thanked 40 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Look for a loose vacuum line in the passenger footwell. No a vacuum pump should not run constantly, otherwise no vacuum is being created. The other common spot is on the back of the front hubs ( 4x4) the vacuum line just slips over a nipple and that's it. The hose gets cracked and splits and you loose vacuum, cut off the damaged section and replace over nipple. I check these during every oil change. The pump will run for awhile as it does take a minute or so to build vacuum in a large system. But check those three locations, if they all look good start back tracking towards the pump. I have found vacuum lines melted on the manifold, but it was a rare bird.

NCH
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-22-2009, 11:52 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Posts: 666
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I know have heat blowing out of vents though and the pump still runs all the time. Is there any other reason it would run all the time and be so loud?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-22-2009, 08:22 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,883
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 17 Posts
Feedback Score: 2 reviews
When I first got my truck, the pump was running constantly. After it quit running, I found a line that a rodent had chewed through. Vents were still working properly, but the hubs weren't locking. Patched the line and the new pump cycles properly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors