i could use some advise... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-11-2007, 11:39 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: mooresville, nc
Posts: 1,436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i could use some advise...

ok so im pretty sure my tranny is hanging on a thread.... when i get on it on the 100hp setting it will shift then it wil hesitate for a little bit then just slam into gear and jurk the whole truck pretty bad..... and ideas..... o and how hard is it to change a pedal assembly cuz i was at the lake yesterday and driving perfectly normal and all of a sudden my gas pedal wouldnt work and stepped on it a couple times and then it was back...... would i be getting any codes for faulty pedal......
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-11-2007, 03:59 PM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
You can get a code from a faulty pedal switch yes. As for your tranny I recommend taking it to AAMCO.com - Home (Transmission Repair, Transmission Service by Aamco. Car Repairs & More) the home of transmission problems. I have had good luck with this company on alot of tranny issues. Plus they have a warranty and they are nationwide.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-11-2007, 04:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: mooresville, nc
Posts: 1,436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did u experience anything that i have described
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-11-2007, 04:43 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: mooresville, nc
Posts: 1,436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
and does that sound like my pedal essembly isgoing out..... i have 110000 on my truck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-11-2007, 05:57 PM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
I never experinced any problems with the pedal switch. But the tranny yeah I had that problem hard shifting into certain gears, eventually i needed to get a rebuild.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-12-2007, 12:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: mooresville, nc
Posts: 1,436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you go with the stock rebuild or the beefed up rebuild..... what was the cost and.... how do u like it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-12-2007, 10:23 AM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
average cost for a solid upgraded rebuild is around 2,200 from aamco, including labor and 12,000 mile one year warranty. I do like my trans I have had no problems with it yet. I still have a bit of the warranty on it so if I do have problems I can take it back before the warranty is up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-12-2007, 11:08 AM
Premium Member
 

Join Date: Nov 2006
Location: Surrey B.C. Canada
Posts: 4,507
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Does the tranny do the same in all the settings on the chip, or just the one setting? Sounds like the tc is locking up funny on it, and if it's just on that one setting, it could be the programing for the trans on the chip.

Gord.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-12-2007, 11:42 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: mooresville, nc
Posts: 1,436
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ya it is only in the 100hp setting........ im leaving right now so ill run it a little bit and see if thats a good answer
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-12-2007, 11:57 AM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Ask purduefarmboy for his fix for this...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors