ONLY 15LBS MAX BOOST?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-14-2009, 08:02 PM
powerstrokin

 

Join Date: Oct 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,830
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to drz400smoto
ONLY 15LBS MAX BOOST??

Well I have been having this problem with my truck for a while but never done too much about it just from being busy. My truck is maxing out around 15lbs of boost. This is with my bully dog 6pos chip on highest setting. I plan on getting custom tunes ASAP but my new tranny has put a hurting on me. I pulled the turbo off about a week ago and replace o-ring on top and bottom of pedestal. Also noticed I was missing o-ring on on front side of compressor housing so I put one on there. Also swapped my wastegate out with a newer one. All of this and no boost increase. I also pulled off up pipes and cleaned and checked all clamps/boots for leaks. The turbo also lags a decent bit before it spools. Im kind of lost as to where to go now. I should have almost twice as much boost. Any ideas of where to go now?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-14-2009, 08:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah, something is up with your rig. max 15 psi on an stock OBS would be one thing, but not with what you have.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-14-2009, 08:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2008
Location: Albuquerque
Posts: 781
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It sound like you need a boost fooler. you should check for codes
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-14-2009, 08:31 PM
powerstrokin

 

Join Date: Oct 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,830
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to drz400smoto
Quote:
Originally Posted by 97 golden stroker View Post
It sound like you need a boost fooler. you should check for codes
yea engine light is not coming on for overboost, when it starts getting high
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-14-2009, 08:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Location: Paramount, CA
Posts: 954
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No need for a boost fooler, I have a stock wastgete and can easily get over 22psi. Once I get to about 24 it opens up and limits boost. There is something wrong.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-14-2009, 08:37 PM
powerstrokin

 

Join Date: Oct 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,830
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to drz400smoto
Yea I know something is wrong, Im trying to see if theres some way to diagnose it better? Right now I don't even know what to think. I just know my truck should be allot fast than it is now.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-14-2009, 08:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2008
Location: Albuquerque
Posts: 781
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You need a boost fooler if you plan on running over 22psi at all. You can make one for real cheap or buy one for like 100 buck or so. with all of the stuff you have that should be pushing more boost. You should try to disconect both batterys overnight and see if it is the computer or not. you can do this with scaners but if you dont have one you can just let it sit overnight. And did this just happen one day or did it happen after you did somthing?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-14-2009, 08:46 PM
powerstrokin

 

Join Date: Oct 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,830
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to drz400smoto
Ah Im pretty sure its been like this since I bought it. It was first diesel so it wasn't supper aware, but its been constant.
I will try the battery thing when I get a chance. I might also try to pull chip out and reinstall.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-14-2009, 08:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2008
Location: Albuquerque
Posts: 781
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
that is close to what that should be at stock. did you do the turbo housing? if so did you find any play? You should do boost leak test on it. Will the truck smoke at all with the chip? Will the chip make a diff. at all when you go thought the settings? You should also check the up pipes to see if you are leaking befor the turbo.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-14-2009, 09:01 PM
powerstrokin

 

Join Date: Oct 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,830
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to drz400smoto
I didn't notice any play but I don't really have much to compare it to. I might order this piece I found so you can hook up compressed air and listen for boost leak. Yea the truck smokes with chip turned up... allot in CO and back east around sea level not so much.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors