Factory trailer wiring not working - Ford Powerstroke Diesel Forum
99-03 7.3L Exterior Discussion Body and Accessories Talk

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 08-09-2012, 02:13 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Factory trailer wiring not working

I am a little stumped here so though I would post up. I have a 2002 f350, When I purchased it the PO had a 6 pin on the bumper that was spliced in and a mess. I had the bed off so I bought the ford factory harness from the cab back. I could not find the factor 7pin any where. I found one through etrailer(link to purchased product: Tow Ready Custom Fit Vehicle Wiring for Ford F-250 and F-350 Super Duty 2001 - 118243) I was told this was correct because my build date was late 01. I plugged it in to the factor harness and have noting at the trailer. I have brakes but thats it. My brake controller went bad so I have all brakes or none. I am ordering a new controller tonight. AAny suggestions.
motox168 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 08-10-2012, 06:42 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Anyone Have any thoughts?
motox168 is offline  
post #3 of 8 Old 08-10-2012, 07:14 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked operation at the truck socket at all?
Also, check all trailer fuses and see if all the relays are there.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jesilvas is offline  
post #4 of 8 Old 08-11-2012, 04:38 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have checked the 7 pin connection in the bed. Intrested have power to the brake pin,males me think bad ground. As for relays all look in place and in good condition. I don't have a manual with my truck, is there any where on this site that has the fuse panal diagram?
motox168 is offline  
post #5 of 8 Old 08-12-2012, 11:12 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No one else has any thing to offer.
motox168 is offline  
post #6 of 8 Old 08-12-2012, 11:32 AM
Compression Ignition Addict
 
Rexter's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: College Station
Posts: 189
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
it's a matter of ruling out stuff. start at the bulbs on the trailer. if they are good, check for power at the socket. if none, move to connector on bumper. no power there, then move up the harness at each connection until you get power.
Rexter is offline  
post #7 of 8 Old 08-15-2012, 04:12 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
replace all the fuses in the engine bay. mine looked perfect but needed to be replaced. they were making my lights not work most of the time and when they did work they were *** backwards
jshallen is offline  
post #8 of 8 Old 08-15-2012, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The fuses made the lights work backwards? I don't think that's possible.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jesilvas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome