Won't move - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 01-31-2009, 05:52 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
01LARIAT7.3's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gainesville,GA
Posts: 2,111
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Won't move

Ok driving along just fine no noises or weird shifts and went to take off from a light when it went to shift into second it just revved up like it was in neutral. Sat on side of road for about ten minutes it started moving again went about 500 feet and it stopped again. Tried 4 hi and nothing tried 4 low and it started moving went about 3/4 of a mile and that stopped working. Checked all connections and fluids levels look good color is good and smell is good. It's a 99 with a 7.3 auto tranny and manual transfer. PULLING MY HAIR FOR A WEEK NOW NEED HELP ANY IDEAS. Thanks Shawn
01LARIAT7.3 is offline  
post #2 of 11 Old 01-31-2009, 06:29 PM
Compression Ignition Addict
 
dana60axle's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to dana60axle
m truck did the same thing but its a 5r110 i dropped the pan and found this


yesterday it went totally out
dana60axle is offline  
post #3 of 11 Old 01-31-2009, 06:30 PM
Compression Ignition Addict
 
dana60axle's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to dana60axle
its a new tranny had about 4000 miles on it it was shifting better then ever and all of a sudden went out while i was leaving a stop sign
dana60axle is offline  
post #4 of 11 Old 01-31-2009, 06:42 PM
FJuanfiddy mod


 
Dave's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 132
Thanked 182 Times in 162 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Quote:
Originally Posted by 99250CC4x4 View Post
Ok driving along just fine no noises or weird shifts and went to take off from a light when it went to shift into second it just revved up like it was in neutral. Sat on side of road for about ten minutes it started moving again went about 500 feet and it stopped again. Tried 4 hi and nothing tried 4 low and it started moving went about 3/4 of a mile and that stopped working. Checked all connections and fluids levels look good color is good and smell is good. It's a 99 with a 7.3 auto tranny and manual transfer. PULLING MY HAIR FOR A WEEK NOW NEED HELP ANY IDEAS. Thanks Shawn
Is the Overdrive light flashing at all?

Email: Dave@powerstroke.org
2011 F150 Ecoboost Crew cab lariat. Custom tunes from KEM and 5Star, and Unleashed
2012 F150 Crew Cab Ecoboost stock for now-Totaled March 12 2015
2006 F250 ECSB Lariat 4x4

Leveling kit, 315/70/17 Kelly TSRs on Method race wheels
ARP studs and OEM gaskets done by Renegade Diesel
ECM and Atlas 40 FICM tuned by Bill at PHP SCT tunes by Truck Source Diesel. Gearhead, Innovative, Wildman and Tyrant diesel
Flowmaster/MBRP Hybrid Exhaust
Edge Insight CTS
Coolant filter
Bulletproof diesel FICM EGR Delete, Oil Cooler and Water Pump, and Light bar.
Dually LED lights from Stealth Automotive/Xpedition Outfitters
No Limit Fab 6.0 Cold Air Intake
http://www.bulletproofdiesel.com/default.asp
http://nolimitfabrication.com/
Dave is offline  
post #5 of 11 Old 01-31-2009, 08:13 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
01LARIAT7.3's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gainesville,GA
Posts: 2,111
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nope no lights flashing. Thanks Shawn
01LARIAT7.3 is offline  
post #6 of 11 Old 01-31-2009, 08:14 PM
Compression Ignition Addict
 
ford_trck's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vail, AZ
Posts: 4,508
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ford_trck
I think your trans pump has taken a crap.

Early 99 F-350 CC LB 6-speed
Stock with mods

Quote:
Originally Posted by CloverLeafFarm View Post
Hey Ross, after talking with you i did some research and seems like you chose the right path to go, i knew you were a super genius!
Ross
ford_trck is offline  
post #7 of 11 Old 01-31-2009, 08:23 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
01LARIAT7.3's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gainesville,GA
Posts: 2,111
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I was thinking maybe the torque converter. Is the pump something I could change I'm pretty mechanically inclined. Thanks Guys
01LARIAT7.3 is offline  
post #8 of 11 Old 01-31-2009, 08:27 PM
Compression Ignition Addict
 
ford_trck's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vail, AZ
Posts: 4,508
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ford_trck
I haven't done one before but the trans has to be removed and so does the torque converter if I remember right

Early 99 F-350 CC LB 6-speed
Stock with mods

Quote:
Originally Posted by CloverLeafFarm View Post
Hey Ross, after talking with you i did some research and seems like you chose the right path to go, i knew you were a super genius!
Ross
ford_trck is offline  
post #9 of 11 Old 02-23-2009, 05:00 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
soutthpaw's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fountain
Posts: 117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
at 4000 miles don't you have a warranty on the tranny?

DJ
ASE Master Auto Technician.
2001 Excursion 4x4 7.3, 4" lift & exhaust, Transgo, Issopro gauges. 200A DB alternator.
PHP Phoenix w/ Minotaur tuning pkg.
2000 International 4700 T444E
Project Truck
soutthpaw is offline  
post #10 of 11 Old 02-23-2009, 09:19 PM
Compression Ignition Addict
 
dana60axle's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to dana60axle
ya there is but there taking forever ats is supposed to pick up the tranny this week and have it back and let me know what was wrong
dana60axle is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome