Flushing trans fluid, fluid comes out both cooler lines. - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 06-21-2014, 08:58 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Flushing trans fluid, fluid comes out both cooler lines.

I disconnected the return line to transmission where the hoses are between the radiator and engine to flush the trans fluid. I noticed that almost the same amount of fluid was coming from the hard line (going back to the rear of the trans) as there was from hose coming from the cooler. My first though is the cooler is plugging so I bypassed it and sure enough the flow about doubled but there's still a significant amount of fluid coming from the hardline when I'd expect almost none.

Does this sound like the cooler bypass isn't working properly?
mechanicboy is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome