2000 f250 od light flashing - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-29-2013, 02:29 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2013
Location: Broken Arrow, Ok
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2000 f250 od light flashing

Recently purchased my first diesel. Thank you all for the information here that made the decision easy to go with the 7.3.

2000 f250 7.3 with 4r100 tranny and 4x4

made it home with the truck but noticed in route that the shifting seamed a bit harsh and the od light was flashing. The transmission was just rebuilt 4 months before i got the truck. here is a list of all done thus far

Codes

p1754 CCS(Coast Clutch Solenoid) circuit fault
p0470 Exhaust Pressure Sensor Fault

Ordered parts for the pressure sensor(tube was rusted thru) but havent recieved yet.

checked all electrical connections to tranny and visually inspected the wiring.

while driving had my solus pro connected and watched the CCS in the data field and it always shows that its off, regardless of speed and gear its always off

Also to note the od light will start to blink within 30 seconds of starting the truck while still parked. If i switch the od to off the light never blinks, but when i switch it back on within the 30 sec it starts flashing again.

Here is my question now that the background is out of the way.
Does anybody have a schematic of the transmission wiring, hopefully including a pinout on the connectors and the proper voltages along with the resistances of the different solenoids?

Thanks in advanced
Nathan
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2014, 04:42 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2013
Location: Broken Arrow, Ok
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just wanted to post this so it's available if any body else has this issue. The CCS ground is pin 5 and the supply power is pin 1(pasanger side connector that comes out of tranny) The resistance across the two should be in the range of 20 to 30 ohms. Mine read as an open circuit so I've ordered a new solenoid pack. Will post back once installed to let everybody know if it was my only problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors