so I just got a call from the dealer... - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 08-14-2008, 11:46 AM Thread Starter
***mins Sell-out
 
Chewbacca's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kittitas
Posts: 783
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Chewbacca Send a message via Skype™ to Chewbacca
so I just got a call from the dealer...

And they said my mystery noise is coming from the internals of the ZF6....WTF. What inside of the trans would make it do that? I have noticed that is has been harder to shift into 3rd gear lately.



A short background. I just moved down to San Diego a few weeks ago from Seattle. Towing my enclosed trailer with 99% of my belongings in it, half way thru Oregon, I started hearing a speed related whining noise that sounded like diff howl to me. Next fuel stop, I checked both axles (rear was JUST replaced about 100 miles before I left), fluid was full, didn't smell like burning, so I kept on going.

Had one local San Diego guy ride in it, and he thought it was the tires (35" M/T's), but the tires have been on it for months, and it happend all of asudden....

'98.5 12v QCLB 4x4 Fletcher O ringed head, II DF sticks, F1 H2 cam, 215 pump with goodies, BDS twins, studded, springs, DTT trans with Dunrite converter and valve body....650hp and 22mpg
Chewbacca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 08-14-2008, 02:09 PM Thread Starter
***mins Sell-out
 
Chewbacca's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Kittitas
Posts: 783
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Chewbacca Send a message via Skype™ to Chewbacca
Update V2.0.

Miramar truck just called me back again, telling me its the input shaft bearing. They also noticed the trans mount was brand new on the xmember, and I explained that when Bill Pierre Ford fixed the oil leaks, they removed the trans (also installed my Valair clutch) to get to the leaks. When they replaced it, they forgot to bolt the mount to the xmember. I drove around for 3 weeks with my trans clunking, and resting on just the input shaft, putting a nasty side load on the bearing.

I've got to go in tomorrow @ 9.30 to talk with the tech, the shop foreman, and everyone else there to get a game plan on how to make Pierre Ford pay up.

'98.5 12v QCLB 4x4 Fletcher O ringed head, II DF sticks, F1 H2 cam, 215 pump with goodies, BDS twins, studded, springs, DTT trans with Dunrite converter and valve body....650hp and 22mpg
Chewbacca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome