trans loses grab around 40 mph and rpms spike to 3k - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-17-2013, 06:56 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Ewils35's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: detroit area.
Posts: 376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Ewils35
trans loses grab around 40 mph and rpms spike to 3k

ok i have a 01 with the 4r100 and my truck wont let me go over 40 mph with out the rpms spiking to 3k and not even driving hard. My temps are reading 140 on my trans gauge. so does this mean my trans is shot again? the fluid is reddish pink like normal and it dont smell burnt or look burnt. i have a leak under the inspection plate and thats all i can describe really. the trans has been rebuilt about 1.5 years ago and its out of warranty(one year 12000 miles warranty)




R.I.P. Will Iott 7/4/2010, you will be missed buddy!


FACEBOOK:Eric Wilson

Quote:
Originally Posted by tsteel View Post
yall have issues!
Quote:
Originally Posted by famousamos0901 View Post
lol i didnt hurt him to bad. =]
he is just a puss.
HAHA =]
Ewils35 is offline  
post #2 of 4 Old 02-17-2013, 11:38 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Ewils35's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: detroit area.
Posts: 376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Ewils35
any ideas yall?




R.I.P. Will Iott 7/4/2010, you will be missed buddy!


FACEBOOK:Eric Wilson

Quote:
Originally Posted by tsteel View Post
yall have issues!
Quote:
Originally Posted by famousamos0901 View Post
lol i didnt hurt him to bad. =]
he is just a puss.
HAHA =]
Ewils35 is offline  
post #3 of 4 Old 02-28-2013, 08:39 PM
Compression Ignition Addict
 
importedaze300's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: essex
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
i would see about getting the eletronics in it inspected or even the valve body it could be a valve leaking or sticking open common in rebuilds even more so with the 2nd gear valve from being pinched by over torqueing it but you should have noticed that when it was put back in those are what i would look at after fixing the leak okay after reading that is coming from under the inspection plate it could be a front seal where the input shaft is or it may even be the front pump in the trans is there any other noises actions or smells you can explain to better help with a possable diag
importedaze300 is offline  
post #4 of 4 Old 03-01-2013, 05:44 AM
Compression Ignition Addict
 
timmyboy76's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,891
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
was it the mechanical diode, that lead to its rebuilt in the first place? Sounds like your TQ isn't functioning right. Wonder if they installed the original one back in, after rebuilding.

99.5 x-cab 7.3l, 6spd, 161k miles.....
timmyboy76 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome