P0717 and p0715 - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 10-24-2012, 11:15 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
kystanger's Avatar
Join Date: Apr 2012
Location: Island, KY
Posts: 116
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
P0717 and p0715

I have a 01 f250 4x4 auto and I'm having shifting problems. I pulled codes today and got p0717 and p0715. Input and output speed sensor codes. I pulled both sensors and cleaned them and put dielectric grease on the plugs with no change. I ordered two new sensors but have a hard time believing both sensors are bad. What is the best way of checking the wiring to both sensors. I inspected what wires I could see under the truck and they looked fine. I had it on the scanner and the input sensor would show a reading in low gear but once it was out of low the reading went to zero. The output sensor read all the time. Thanks.

2001 f250 4x4
319,000 miles and counting.
6637 intake, 4 inch MBRP exhaust,gauges,203 degree therostat, leveling kit, transgo tugger kit, front and rear mag-hytec diff covers, more to come.
kystanger is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome